ΕΛΛΑΔΑ

Μεθυσμένοι τουρίστες δεν άφηναν χελώνα να γεννήσει

μεθυσμένοι-τουρίστες-δεν-άφηναν-χελώ-422943

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η χελώνα πιθανόν να είχε γεννήσει τα αυγά της στην παραλία και ως εκ τούτου έπρεπε να παρθούν μέτρα προστασίας της φωλιάς.

Η Κιβωτός Μυτιλήνης απευθύνθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, μετέπειτα στο Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου και στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” τόσο για την καταγραφή του συμβάντος όσο και για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του σημείου ωοτοκίας.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, όντως η χελώνα βγήκε και έψαχνε σημείο εναπόθεσης των αυγών της. Όμως, μεθυσμένοι τουρίστες την παρενοχλούσαν σε κάθε βήμα της (έβγαζαν selfie μαζί της, προσπαθούσαν να την αναποδογυρίσουν και να την ωθήσουν ξανά προς τη θάλασσα). Αποτέλεσμα ήταν, η χελώνα να αποπροσανατολιστεί και να καταπονηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μείνει ακίνητη σε συγκεκριμένο σημείο της παραλίας για δύο ολόκληρες ώρες και προφανώς να μην γεννήσει στην παραλία!

Ευτυχώς κάποιοι κάτοικοι, μετά το περιστατικό και αφού κατάλαβαν ότι η χελώνα δεν θα γεννούσε στην παραλία, την οδήγησαν προς τη θάλασσα ελπίζοντας να βρει άλλη παραλία για να γεννήσει.

Οι τουρίστες που ευθύνονται για το συμβάν, δεν εντοπίστηκαν.

Πηγή: lesvosnews.net

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου