ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

μαίνεται-η-κόντρα-πασοκ-συριζα-431839

Μορφή χιονοσταβάδας λαμβάνουν πλέον τα κρούσματα επιθέσεων κατά βουλευτών κυρίως του κυβερνώντος κόμματος. Την ίδια ώρα μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ με το Γραμματέα του Ε.Σ ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη χθες να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα «αρχιστράτηγο του μπάχαλου». Τις επιθέσεις κατά βουλευτών καταδίκασαν χθες με ανακοινώσεις τους όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνιστώντας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Το χθεσινό καλεντάρι… των επιθέσεων ξεκίνησε από τα Τρίκαλα. Περίπου τριάντα άτομα εισέβαλλαν στο στούντιο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και διέκοψαν την εκπομπή, τη χρονική στιγμή που παραχωρούσε συνέντευξη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

Οι Αγανακτισμένοι με συνθήματα "ψωμί – παιδεία – ελευθερία, η χούντα δεν σταμάτησε το `73", "Αλήτες ρουφιάνοι πολιτικοί", και με τις ιαχές αποδοκιμασίας όπως "κλέφτες κλέφτες" και προτροπής να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει από δω, διέκοψαν την εκπομπή στον αέρα.

H κ. Μερεντίτη φυγαδεύτηκε με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ όπως υποστήριξε ανάμεσα στους Αγανακτισμένους ήταν και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες επίσης μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ της πόλης που πρόσφατα πολιτεύθηκε με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στο στόχαστρο αγανακτισμένων εργαζομένων της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ βρέθηκε χθες το πρωί επίσης ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ το απόγευμα ήταν η σειρά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη στη Θεσσαλονίκη και του υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη στην Ξάνθη να βρεθούν στο στόχαστρο πολιτών.

Αγανακτισμένοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το Grand Hotel όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, αποδοκίμασαν έντονα τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης αποδοκιμάστηκε στην έδρα του, την Ξάνθη, σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν για χρόνια γραμματέας, πριν βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής. Ο αναπληρωτής υπουργός δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση από «Αγανακτισμένους» πολίτες και χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε «σύρραξη». Αφίσα με τους βουλευτές που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο κυκλοφόρησε στην Άρτα.

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε εξάλλου ομάδα νεαρών περίπου είκοσι λεπτά πριν τις 10 το βράδυ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Ναβαρίνου και Μαυρομιχάλη.

Επίθεση Καρχιμάκη σε ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση σε όσους «υποκινούν τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και θεσμικών εκπροσώπων» και οδηγούν στην «κατάρρευση των θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος και της κοινωνίας», εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση τους.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία – όπως κατήγγειλε – είχαν ανάμιξη σε επεισόδια σε βάρος βουλευτών σε διαφορετικές περιπτώσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι», πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης. Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα υποστήριξε ότι «η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».

Επιστρέφει τα πυρά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η νέα μνημονιακή δημοκρατία, που εγκαινίασε και επίσημα η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα μετά πολλών εκβιασμών και χημικών, έχει και συνέχεια. Στο γνωστό χυδαίο δρόμο που χάραξε ο κ. Πάγκαλος με την υιοθέτηση γκεμπελίστικων πρακτικών, έρχεται να προστεθεί και το επίσημο ΠΑΣΟΚ, δια μέσου του γραμματέα του κ. Καρχιμάκη» απάντησε λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ. «Αυτή η πρακτική της κυβέρνησης, ωστόσο, δεν μπορεί να ανακόψει τη συνάντηση του κόσμου με την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, στον αγώνα για να ανατραπεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην πράξη. Έναν αγώνα ειρηνικό και μαζικό, στους δρόμους και στις πλατείες, που είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε επιλέξει με σαφήνεια αυτό το δρόμο των ειρηνικών επιλογών. Όσο για την αναφορά του κ. Καρχιμάκη, ότι εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα καταρρέει ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας, μπορεί να εκθλιφθεί μόνο ως αστείο» καταλήγει ο ΣΥΝ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

"Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ούτε συντηρητική και προοδευτική. Η βία είναι οπισθοδρομική", τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Ο ίδιος επικαλέστηκε την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ όπου γίνεται λόγος για "εχθρούς με αρχιστράτηγο τον Γιώργο Παπανδρέου" και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας όπου χαρακτηρίζουν "εγκληματικές ενέργειες" την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν με σαφήνεια κάθε μορφής βίας απ΄ όπου κι αν προέρχεται, όπως κάνει η κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις επιθέσεις κατά βουλευτών του για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική του. Οι διάφορες ομάδες, εθνικιστικές, ακροδεξιές και άλλες που πρωτοστατούν ή συμμετέχουν εκμεταλλευόμενες την αυθόρμητη αγανάκτηση, κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παγιδεύουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε μορφές εκτόνωσης που αξιοποιούνται πολύμορφα από το σύστημα» επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Τα φαινόμενα προπηλακισμών πολιτικών προσώπων και η απαξίωσή τους σε συνδυασμό με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές είναι βούτυρο στο ψωμί εκείνων που καιροφυλακτούν έναντι της πατρίδας μας" τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Τα φαινόμενα βίας και οι προπηλακισμοί κατά πολιτικών δεν συνιστούν πολιτική αντιπαράθεση. Είναι απαράδεκτες ενέργειες, ξένες προς το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα και εχθρικές προς την κουλτούρα της αριστεράς. Θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπου η αριστερά ήταν το θύμα ανάλογων επιθέσεων. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, να καταδικάσουν τέτοιες αθλιότητες.» υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Δήλωση Ν. Τσώνη

Κάλεσμα να πρυτανεύει η λογική και η σύνεση στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η χώρα μας, απευθύνει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Ν. Τσώνης, με αφορμή τα επεισόδια σε βάρος του.

Ευχαριστεί τους συμπολίτες του στη Φθιώτιδα για την συμπαράστασή τους, τους καλεί να συνεχίσουν να απομονώνουν κάθε πράξη βίας και επισημαίνει ότι αυτές οι πράξεις δεν βοηθούν και δεν εκφράζουν τον λαό της Φθιώτιδας, ούτε τους πολίτες της Λαμίας «αντίθετα πλήττουν την Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου».

«Τούτες τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθήκον όλων μας να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να σταθούμε δίπλα στον φτωχό και αδύναμο συμπολίτη μας, κατανοώντας τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς του» αναφέρει επίσης στη γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου