Πρόσφυγες πήγαν σε αστυνομικό τμήμα ζητώντας τη σύλληψή τους

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-26, 09:04:20
Πρόσφυγες πήγαν σε αστυνομικό τμήμα ζητώντας τη σύλληψή τους

Μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη μετέβη ομάδα προσφύγων, περίπου 40 άτομα, ζητώντας από τους αστυνομικούς να τους συλλάβουν. Ο λόγος που ζητούσαν τη σύλληψή τους δεν ήταν άλλος από το να δρομολογηθεί η διαδικασία αίτησης ασύλου και να εξασφαλίσουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για Κούρδους πρόσφυγες από το Ιράκ, οι οποίοι με τη βοήθεια λαθροδιακινητών πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας από τον Έβρο. Απώτερος σκοπός τους είναι να καταλήξουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Λίγο μετά τις 21:00, ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων για την παρουσία των νεαρών προσφύγων. Η αντίδραση της νέας διοίκησης της ΓΑΔΘ ήταν άμεση. Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρου Μαυρόπουλου, οι πρόσφυγες προσήχθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες προσφύγων εγκαθίστανται μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ζητώντας να συλληφθούν από τις αρχές για να τους χορηγηθούν έγγραφα. Πριν από μερικούς μήνες περισσότεροι από εκατό Κούρδοι είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, έχοντας το ίδιο αίτημα. Τότε οι αρχές δεν είχαν επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά και οι πρόσφυγες παρέμειναν στην πλατεία για αρκετό χρόνο. Η πλατεία Αριστοτέλους με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες είχε γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Πηγή: Thestival.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=