ΕΛΛΑΔΑ

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Λάτσης για το Ελληνικό

τι-συζήτησαν-μητσοτάκης-λάτσης-για-428784

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μεγαλοεπιχειρηματία Σπύρο Λάτση.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα ενώ σε αυτή συμμετείχαν και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο.

Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι το τέλος του 2019, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει αναφερθεί στην επίσπευση των διαδικασιών με τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις να ψηφίζονται έως τις 10 Αυγούστου.

Στις 16 Ιουλίου το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές 550 κατοίκων και φορέων του Ελληνικού που ζητούσαν να μην προχωρήσει η επένδυση καθώς υποβαθμίζει την περιοχή (!) όπως επίσης ζητούσαν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα που καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επένδυση κυρίως ως προς διάφορα θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τις αρμοδιότητες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου