ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Τσιάρας: Ερχονται δίκες-«εξπρές» για να ξεμπλοκάρουν επενδύσεις

κώστας-τσιάρας-ερχονται-δίκες-εξπρέ-428939

Την επιτάχυνση εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων που αφορούν επενδύσεις, με στόχο να απελευθερωθεί το αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Δικαιοσύνης στη χώρα είναι η «καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο στερούνται δικαιώματα και ελευθερίες οι πολίτες» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα «εμποδίζονται επενδύσεις από το να υλοποιηθούν και να προχωρήσουν».

Ετοιμάζονται ειδικά τμήματα δικαστηρίων για διαδικασίες «εξπρές»

Ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει ένα σχέδιο για τη δημιουργία ειδικών τμημάτων δικαστηρίων που θα εκδικάζουν σε χρόνους – «εξπρές» υποθέσεις που αφορούν σε επενδύσεις και αναπτυξιακούς τομείς.

Τα συγκεκριμένα ειδικά τμήματα, ωστόσο, θα μπορούν να αναλάβουν την επιτάχυνση και άλλων υποθέσεων που «βαλτώνουν», όπως αυτές που άπτονται στο οικογενειακό δίκαιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι εντολές που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνονται στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και, ταυτόχρονα, στην αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη ξεκινήσει να αναδιοργανώνει τον τομέα της μηχανογράφησης, έτσι ώστε ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης να είναι συντομότερος.

Τσιάρας: Θα ανακτηθεί το αίσθημα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι «στόχος της κυβέρνησης και βασική κατεύθυνση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επαναφέρουμε την ηρεμία στον χώρο της Δικαιοσύνης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσέθεσε ότι «υπήρχαν ζητήματα που δημιουργούσαν αμφιβολίες στους πολίτες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και δεσμεύτηκε ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα και μπαίνει στην κανονικότητα».

Καταλήγοντας, ο Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε: «Το λέω καθαρά ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να μείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης, έξω από την πολιτική. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ότι λειτουργεί με ίσους όρους απέναντι σε όλους»

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου