ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο πολιτών οι βουλευτές

στο-στόχαστρο-πολιτών-οι-βουλευτές-431995

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής οργής με τους πολίτες πλέον να προβαίνουν ακόμα και σε ακραίες συμπεριφορές απέναντι στους βουλευτές κυρίως όλους εκείνους που υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο. Τα περιστατικά αυτά παίρνουν πλέον μεγάλες διαστάσεις και είναι διάχυτη η ανησυχία.

Απειλητικές επιστολές έξω από το γραφείο της βρήκε η βουλευτής Ευβοίας Αικατερίνη Περλεπέ – Σηφουνάκη

– Όλη νύχτα στο γραφείο της αναγκάστηκε να μείνει η Ροδούλα Ζήση από τους κουκουλοφόρους

– Εγκλωβισμένος σε κτίριο της Λαμίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσώνης

– Επίθεση με σπρέι δέχτηκαν χθες γραφεία πολλών βουλευτών των Τρικάλων και μάλιστα όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ.

Λίγο μετά τις 8 προχθές το βράδυ όταν ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτήριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.

Ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: "Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά”; Πριν ο βουλευτής προλάβει να απαντήσει, ο αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε και τον έφτυσε!

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε. Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτήριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά.

"Δε φοβάμαι" λέει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, Αικατερίνη Σηφουνάκη – Περλεπέ για τις επιστολές που έλαβε. Και συνεχίζει την εξομολόγησή της "οι απειλητικές επιστολές είχαν ξεκινήσει πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και μετά την ψήφιση έγιναν ακόμη πιο έντονες. Εμένα σήμερα το πρωί είχαν βάλει τέτοιες επιστολές έξω από τις τζαμαρίες του γραφείου μου στη Χαλκίδα και σε όλο τον δρόμο. Δεν περίμενα ποτέ πως ακραία στοιχεία θα έκαναν κάτι τέτοιο, ήμουν μάχιμη γιατρός πολλά χρόνια και έχω μια άλλη σχέση με τους ανθρώπους οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης. Το περιεχόμενο των επιστολών είναι απειλητικό, απειλούν τη ζωή μου, ότι θα με σκοτώσουν, ότι θα με πνίξουν, ότι τους πούλησα, ότι τους πρόδωσα. Προσωπικές απειλές για εμένα, όχι για την οικογένειά μου. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Πιστεύω ότι και οι 155 βουλευτές που ψηφίσαμε ναι στο μεσοπρόθεσμο, ανταποκριθήκαμε στο καθήκον μας καθώς πιστεύαμε πως η χώρα θα χρεοκοπούσε εάν δεν το ψηφίζαμε με ότι συνεπάγεται μια χρεοκοπία σε μια χώρα. Για αυτό το λόγο παρ΄ ότι δεν είναι ούτε στη φιλοσοφία μας, ούτε στην ιδεολογία μας τα μέτρα αυτά που ψηφίσαμε, αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε για να σώσουμε τη χώρα και τους πολίτες της».

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου