ΕΛΛΑΔΑ

Τι ερευνά η Τροχαία για το τροχαίο με θύμα τον Αλ. Ζαχαριά

τι-ερευνά-η-τροχαία-για-το-τροχαίο-με-θύ-431003

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, ο μόλις 23 ετών γιος του ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών. Το τροχαίο που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (23.07.2019) στον Άγιο Στέφανο ξύπνησε μνήμες από εκείνο στην Αθηνών – Λαμίας τον Φεβρουάριο του 2017 όταν η Porche του Γιώργου Βακάκη (γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo) είχε πέσει πάνω στο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου.

Αυτό που είχε μέχρι στιγμής γνωστό είναι πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, ένα Volkswagen Golf GTΙ, έπεσε πάνω σε δέντρο ενώ κινούνταν στη λεωφόρο Τραπεζούντος, στο ρεύμα από την Άνοιξη προς τις Αφίδνες.

Άγνωστο ακόμα πως, ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο 23χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου όταν προσπάθησε να προσπεράσει αυτοκίνητο που κινούνταν μπροστά του. Μια από τις εκτιμήσεις αναφέρει πως δεν αποκλείεται τη στιγμή της προσπέρασης, ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου να έκανε κάποια κίνηση που δεν περίμενε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, με αποτέλεσμα να χάσει εκείνος τον έλεγχο του Golf.

Μαρτυρία σοκ: Είδα μια άμορφη μάζα

Η κα Κυριακή είναι κάτοικος της περιοχής. Η μαρτυρία της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τα όσα αντίκρισε λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με θύμα τον Αλέξανδρο Ζαχαριά, σοκάρει. «Άκουσα εκκωφαντικό θόρυβο, βγήκα έξω και είδα ένα μαύρο πράγμα αγκαλιασμένο στο δέντρο. Ήταν το αυτοκίνητο«, είπε, σημειώνοντας πως αρχικά δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήταν.

Η γυναίκα μένει δίπλα στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς. Όπως είπε, μετά τη σύγκρουση το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά από κάτω αλλά κατάφεραν, μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική, να τη σβήσουν.

Ο δρόμος όπου σημειώθηκε η τραγωδία χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους της περιοχής ως «καρμανιόλα». «Είναι φοβερά επικίνδυνος. Τρέχουν σαν να είναι ράλι» είπε η γυναίκα.

Οι έρευνες

Στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια που προκάλεσαν το θανατηφόρο τροχαίο, οι αστυνομικοί πρόκειται να πάρουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από την οδηγό του αυτοκινήτου που προπορευόταν. Αναμένεται επίσης να διοριστεί και πραγματογνώμονας.

Στο μικροσκόπιο θα μπει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρισκόταν, αν είχε υποστεί μετατροπές, σε τι κατάσταση ήταν τα λάστιχά του κ.α. Επίσης, θα ερευνηθεί αν ο 23χρονος φορούσε ζώνη ασφαλείας και, όπως συνηθίζεται σε θανατηφόρα τροχαία, θα γίνουν και τοξικολογικές για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες. Από τις κάμερες που υπάρχουν στο σημείο, οι αστυνομικοί περιμένουν «απαντήσει» για το αν ο Ζαχαριάς είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα την ώρα του τροχαίου.

Το παιχνίδι της μοίρας

Πριν από πέντε χρόνια, τον Αύγουστο του 2014, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα στην Εκάλη, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Ζαχαριάς και ο 18χρονος τότε Αλέξανδρος, είχαν εμπλακεί ξανά σε τροχαίο, αλλά είχαν βγει σώοι και οι δυο από την κόκκινη Ferrari. Μόνο ο κ. Ζαχαριάς είχε τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο.

Σε εκείνο το τροχαίο είχαν εμπλακεί άλλα δυο αυτοκίνητο. Η Ferrari του Ζαχαριά είχε καταλήξει στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πεζοδρομίου, αφού πρώτα είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ώστε να αποφύγει τα δύο διερχόμενα Ι.Χ.

Ξύπνησαν μνήμες

Η ανείπωτη τραγωδία που γράφτηκε στον Άγιο Στέφανο ξύπνησε μνήμες από το φρικτό τροχαίο της 26ης Φεβρουαρίου του 2017, στο οποίο είχε σκοτωθεί ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo.

Μαζί του είχαν χάσει τη ζωή τους ο φίλος του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού της μοιραίας Porsche, καθώς και η τότε σύζυγος του Υπάτιου Πατμάνογλου, Αποστολία, μαζί με τον μόλις τριών ετών γιο τους, Παύλο.

Το μοιραίο τροχαίο είχε συμβεί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν η Porsche του Γιώργου Βακάκη ξέφυγε της πορείας της, έφυγε με το πλάι στον παράδρομο και έπεσε σαν πύραυλος πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Μέσα στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, που βρισκόταν έξω από τουαλέτες στο πάρκινγκ της εθνικής οδού, βρισκόταν η 33χρονη Αποστολία, με τον μικρό γιο της, ηλικίας μόλις τριών ετών, που έχασαν τη ζωή τους ακαριαία.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου