ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή σε έγκλημα πάθους με θύμα επιχειρηματία στη Θεσ/νίκη

ανατροπή-σε-έγκλημα-πάθους-με-θύμα-επι-438142

Στις δικαστικές αίθουσες, μετά από 25 χρόνια, φτάνει η υπόθεση δολοφονίας 62χρονου επιχειρηματία στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ένα “ορφανό” ματωμένο δακτυλικό αποτύπωμα στο σπίτι του θύματος, οδήγησε τους αστυνομικούς στην ταυτοποίηση ενός Ρουμάνου, ο οποίος όμως αρνείται πως σκότωσε το θύμα.

«Το αποτύπωμα δείχνει την παρουσία του στο σπίτι του θύματος, πριν ή μετά την πράξη, ωστόσο δεν αποδεικνύει κάτι γιατί δεν υπάρχει πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο Ρουμάνος κατηγορούμενος φέρεται, μεταξύ άλλων, να δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με την κατηγορία. Τι κίνητρο είχα να σκοτώσω τον άνθρωπο; Το αποτύπωμά μου βρέθηκε εκεί γιατί είχα πάει μία ή δύο φορές στο σπίτι του θύματος, πάντα όμως με την παρουσία ενός άλλου Ρουμάνου. Δεν είχα απευθείας σχέση με το θύμα. Το αίμα δεν ξέρω πως βρέθηκε, προφανώς μετά, και τα συνδύασαν».

Η ξεχασμένη δολοφονία του 1994

Ήταν Ιούλιος του 1994 όταν εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο μπάνιο ο άτυχος άνδρας, με δεμένα χέρια και σκεπασμένος με πετσέτες. Το έγκλημα είχε χαρακτηριστεί ερωτικό και παρέμενε ανεξιχνίαστο μέχρι το 2012, που το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης άνοιξε και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης. Έτσι αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του νεαρού τότε Ρουμάνου.

Ναι μεν βρέθηκε στο σπίτι του θύματος, παραδέχεται ο φερόμενος ως δράστης, δεν είχε λόγο να σκοτώσει όμως, ισχυρίζεται.

«Εθεάθη άλλο πρόσωπο, διαφορετικό από τον κατηγορούμενο, να εισέρχεται στο σπίτι του θύματος, αυτό έγινε 20 λεπτά πριν την ώρα θανάτου, αυτό μας δείχνει ότι υπάρχουν αμφιβολίες και ότι δεν μπορεί να στηθεί μια κατηγορία σε ένα αποτύπωμα», επισημαίνει ο συνήγορος υπεράσπισης.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου

«Αν είχα κάνει τέτοια πράξη θα γύριζα ποτέ στη Ρουμανία; Προφανώς όχι. Όμως πήγα τρεις φορές από τότε για να ανανεώσω τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα. Ήμουν πάντα ανοιχτός με την ταυτότητά μου γιατί δεν είχα τίποτε να κρύψω.

Θα μπορούσα να πάρω το όνομα της γυναίκας μου. Δεν το έκανα. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε. Το θύμα έβλεπε πολλά άτομα. Οι περισσότεροι ήταν αλλοδαποί. Έπρεπε να ψάξουν ποιοι ωφελούνται από τον θάνατό του», λέει ο κατηγορούμενος.

Μέσω της Ιντερπόλ οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν με τις ρουμανικές κι έτσι ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης στη χώρα μας του 44χρονου σήμερα κατηγορούμενου, που ζούσε με την οικογένειά του στο Μαϊάμι.

Αμερικανοί αστυνομικοί εντόπισαν τον Ρουμάνο στο σπίτι του και κατά τη σύλληψη, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, να πέσει σε κώμα και να νοσηλευτεί επί μήνες. Ο ίδιος, βέβαια, κάνει λόγο για ατύχημα.

Την αθωότητά του θα προσπαθήσει να αποδείξει ο κατηγορούμενος, εντός της ημέρας, ενώπιον του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου