ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Ναυπλίου ο Αχιλλέας Μπέος

στις-φυλακές-ναυπλίου-ο-αχιλλέας-μπέο-432694

Στη χθεσινοβραδινή απολογία του ο Αχιλλέας Μπέος προσπάθησε να αναλύσει τις συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ με τρόπο ώστε να δείξει ότι το περιεχόμενό τους είναι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε στο κατηγορητήριο.

Ο Αχιλλέας Μπέος ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, που του έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου και ο Γιώργος Τσακογιάννης στις φυλακές Τρικάλων. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Καρακούλιας, που οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο τμήμα.

Προθεσμία για σήμερα το μεσημέρι ζήτησε και πήρε ο μπουκμέικερ Βασίλης Γεωργιτσάκος. Εν τω μεταξύ πρόθυμος να εμφανιστεί στις αρχές δηλώνει δια του συνηγόρου του ο καταζητούμενος προπονητής Γιάννης Παπακώστας.

 
Απολογία Τσακογιάννη
Σε λάθη των… απομαγνητοφωνήσεων, σε παρεξηγήσεις και σε αστεία μεταξύ φίλων απέδωσε ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Ηλιούπολης κ. Γιώργος Τσακογιάννης την εμπλοκή του στο κύκλωμα των στημένων αγώνων, στη διάρκεια της απολογίας του στον 9ο τακτικό ανακριτή της Εισαγγελίας Αθηνών. Ο κ. Τσακογιάννης, ο οποίος προφυλακίστηκε, στην απολογία του εκφράζει την επιθυμία του να παραιτηθεί από μέτοχος της Ηλιούπολης. Επιπλέον για να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι επικίνδυνος για επανάληψη των ίδιων αδικημάτων διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι «η ποδοσφαιρική χρονιά έχει ολοκληρωθεί, άρα ακόμη και κάποιοι να “έστηναν” αγώνες, τώρα δεν μπορούν». Επιπλέον ο κ. Τσακογιάννης στο απολογητικό υπόμνημά του απέδωσε σε… λάθος του κατηγορητηρίου ότι είχε δώσει 150.000 ευρώ στον διαιτητή κ. Ιωάννη Σπάθα.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του υπομνήματός του ο κ. Τσακογιάννης ασχολείται με τις επαγγελματικές δραστηριότητές του, τις παλαιότερες ποινικές εκκρεμότητές του, αλλά και την ανάμειξή του στην ΠΑΕ Ηλιούπολη.

Οσον αφορά τη λίστα των στημένων αγώνων της UEFA που περιλαμβάνει πολλούς αγώνες της Ηλιούπολης, ο κ. Τσακογιάννης αναφέρει: «Το συγκεκριμένο σύστημα ανίχνευσης της UEFA σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσής τους. Αν το λογισμικό της UEFA ήταν απόλυτο, δηλαδή ήταν σε θέση να διαπιστώσει με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι αγώνες που ελέγχει είναι χειραγωγημένοι, τότε δεν θα έπαιζαν οι ομάδες ποδόσφαιρο, θα αγωνίζονταν τα λογισμικά μεταξύ τους λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους και θα εκδιδόταν αποτέλεσμα βάσει στατιστικής και πιθανολόγησης.
 
Δηλώσεις Ψωμιάδη
Ο πρόεδρος της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης τόνισε ότι κατηγορήθηκε άδικα στην υπόθεση με τους “στημένους” αγώνες ενώ επισήμανε πως εμπιστεύεται την δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι θα αθωωθεί πριν το ακροατήριο.
Παράλληλα, ο κ. Στ. Ψωμιάδης απέφυγε να σχολιάσει την υπόθεση του πατέρα του, Μάκη, ο οποίος καταζητείται, ενώ τόνισε ότι οι “Αργοναύτες” θα συνεχίσουν κανονικά τον προγραμματισμό τους για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.
“Θα ήθελα να πω ότι άδικα κατηγορήθηκα, εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη και πιστεύω θα αθωωθώ πριν το ακροατήριο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για μένα. Η ομάδα συνεχίζει και οι μεταγραφές θα γίνουν. Όλα θα συνεχιστούν βάση σχεδιασμού.
Αναφορικά με το θέμα του Μάκη Ψωμιάδη, είπε: “Οι αρμόδιες αρχές θα επιμεληθούν. Δεν έχω στείλει κανένα μήνυμα. Προέχει η προετοιμασία της ομάδας μου. Θα κάνουμε τις μεταγραφές, θα κλείσουμε τον προπονητή. Δεν μπορώ να σας πω για τον κάθε ένα. Δεν έχει γίνει τίποτα για εμένα. Δεν έχω σχέση και δεν θέλω να έχω με τους άλλους”.
 
Θα παραδοθεί ο Παπακώστας 
Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές εξέφρασε μέσω του συνηγόρου του ο καταζητούμενος προπονητής, Γιάννης Παπακώστας.
Ο δικηγόρος του, Τάκης Βασιλακόπουλος, ενημέρωσε σχετικά τον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη για την εξέλιξη αυτή.
Ο Παπακώστας είναι ο τρίτος εκ των καταζητούμενων που δεν έχουν συλληφθεί, που εκδήλωσε μέσω δικηγόρου, την πρόθεση εμφάνισής του ενώπιον της δικαιοσύνης. Είχαν προηγηθεί, Μάκης Ψωμιάδης και Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο μόνος εκ των 15 κατηγορουμένων για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, που ακόμη δεν έχει δώσει σημεία… ζωής, είναι ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης, Μιχάλης Νικολόπουλος.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου