ΕΛΛΑΔΑ

Νέες μαρτυρία: Πήρε ο αέρας το παιδί & το πέταξε στην τζαμαρία

νέες-μαρτυρία-πήρε-ο-αέρας-το-παιδί-τ-443529

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τη Χαλκιδική. Τόσο για τη μανία του φαινομένου που ισοπέδωσε τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά, όσο και για την προσπάθεια να σωθούν άνθρωποι.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Χρυσό Παγώνι”, εκεί που χάθηκαν η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της, λέει στην εφημερίδα “Έθνος”:

Σήκωσε τέτοιο αέρα που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Ο κόσμος φώναζε. Κάποιοι μπήκαν στο μαγαζί, άλλοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν. Έπεφταν κάτω. Δύο δέντρα έπεσαν πάνω στο υπόστεγο και το έριξαν πάνω στον κόσμο”!

Στη συνέχεια προσθέτει:

“Μαζέψαμε τουλάχιστον έξι-επτά τραυματίες. Η γυναία δυστυχώς καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε Το παιδί έτρεχε προς το μαγαζί αλλά το παρέσυρε ο αέρας και το έριξε πάνω στην τζαμαρία. Το πήραμε με τη γυναίκα μου και το ξαπλώσαμε σε ένα τραπέζι. Δυστυχώς δεν ανέπνεε. Η γυναίκα μου το έβαλε στο αυτοκίνητο και το πήγε στο Κέντρο Υγείας. Έφτασε με δύο σκασμένα λάστιχα, με τις ζάντες. Ήταν ένα θρίλερ”.

Αντίστοιχα συγκλονιστικός είναι ο τελευταίος διάλογος του 62χρονου ψαρά ο οποίος βρέθηκε νεκρός και αυτός ενώ αρχικά αγνοούνταν. Ο άνθρωπος που μίλησε για τελευταία φορά μαζί του είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha πως ο 62χρονος του ανέφερε: “Ο καιρός θα χαλάσει. Δεν θα βγω στα ανοιχτά”.

Η Ελισάβετ Μαναρίδου, η οποία μίλησε στο GR Times, αναφέρει:

“Μένουμε στην Ποτίδαια, άρχισε ένα αεράκι και ο σύζυγος πήγε να δει τα φυτά. Αφού τα τακτοποίησε και επέστρεφε μέσα στο σπίτι, πιάνει ένας δυνατός αέρας. Ο αέρας παρέσυρε τη σιδερένια πόρτα και τον χτύπησε στο γοφό. Φώναξα τους γείτονες να με βοηθήσουν να τον βάλουμε στο σπίτι και να τον φέρουμε στο νοσοκομείο”.

“Είδαμε ανθρώπους να σηκώνονται κυριολεκτικά στον αέρα. Εδώ σήκωσε ολόκληρη κατασκευή οκτώ τόνων στο παραλιακό λούνα παρκ. Κλείσαμε τον κόσμο στο μαγαζί για να τον σωσουμε”, αναφέρει στο Έθνος ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Στην περιοχή της Σωζόπολης άλλη μαρτυρία αναφέρει σχετικά:

“Στην ταβέρνα ήταν περίπου 60 άτομα. Τους μάντρωσαν όλους μέσα, έκλεισαν τις πόρτες και οι άνθρωποι σώθηκαν”.

Η Ευαγγελία Καλούδη, κάτοικος και αυτή της Σωζόπολης ανέφερε στον ΑΝΤ1:

“Η οροφή έφυγε όλη, τα ταβάνια, έπεφταν πράγματα, σπάγανε, τηλεοράσεις, δεν έμεινε τίποτα. Εβρεχε κιόλας, παπί έγινα, έτρεμα από το σοκ και το κρύο, και από τη σύγχυση. Καταστραφήκαμε, 35 ετών σπίτι, πετραδάκι πετραδάκι καταστράφηκε σε 10 λεπτά. Πείτε να μας βοηθήσει το κράτος, να μας αποζημιώσει”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου