ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Τρίκαλα, Εύβοια, Μάνη, Φυλή και Αγ. Θεοδώρους

σε-εξέλιξη-πυρκαγιές-σε-τρίκαλα-εύβοι-444914

Τέσσερις νέες πυρκαγιές ξεσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Εύβοια, Μάνη, Φυλή και Αγ. Θεοδώρους..

Στην Εύβοια σε εξέλίξη βρίσκεται νέα δασική πυρκαγιά στο Πευκί και άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου, στη Φυλή Αττικής. Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά δεν υπάρχουν κατοικίες σε κοντινή απόσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος εξάπλωσής της. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Επισης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους και επιτόπου βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοόρου τμήματος, μια ομάδα από το Μηχανοκίνητο Τμήμα άμεσης επέμβασης, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και στο νομό Τρικάλων. Η πυρκαγιά στο πλατανόδασος του Διαλεκτού στον δήμο Τρικκαίων καίει, σύμφωνα με πληροφορίες, ξερά χόρτα, λεύκες, ιτιές και πλατάνια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες. Η φωτιά στην περιοχή του Πρίνους, που ανήκει στον δήμο Πύλης, αναπτύσσεται σε αποστραγγιστικό κανάλι. στην κατάσβεση συνδράμουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες.

Τέλος μια ακόμη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορογονιάνικα της Ανατολικής Μάνης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 Α/Φ PZL και 1 Ε/Π.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Δίβρη Φθιώτιδας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου