ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή

μητσοτάκης-θα-τιμήσουμε-στο-ακέραιο-τ-447819

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο.

Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκομωσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα, τα τρία παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συνεργάτες του.

Μετά την ορκωμοσία του ο κ Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον περιμένει ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνονται και δέκα εξωκοινοβουλευτικοί.

Οι υπουργοί του κ Μητσοτάκη αναμένεται να ορκιστούν αύριο, Τρίτη.

Την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

To tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία που είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή:skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου