ΕΛΛΑΔΑ

Στο Προεδρικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ορκίζεται πρωθυπουργός

στο-προεδρικό-ο-κυριάκος-μητσοτάκης-ο-447916

Επιταχύνονται οι πολιτικές εξελίξεις μετά την άνετη νίκη της ΝΔ και την αυτοδυναμία της στη νέα Βουλή με 158 έδρες.

Το πρωί της Δευτέρας ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης ενημέρωσε επισήμως τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τα αποτέλεσματα των εκλογών. Ακολούθως, ο κ. Βούτσης μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή.

Ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντάς του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ακολουθήσει στις 13:00 η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.

Λίγο πριν τις 13:00 ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύμενος από τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας και οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν το πρωί της Τρίτης, για να ακολουθήσουν οι καθιερωμένες παραδόσεις – παραλαβές.

Η νέα Βουλή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου. Θα εκλέξει το προεδρείο της και κατόπιν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα λήξουν με την προβλεπόμενη ψήφο εμπιστοσύνης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου