ΕΛΛΑΔΑ

Κουκουλοφόροι άρπαξαν την κάλπη από δύο σχολεία στα Εξάρχεια

κουκουλοφόροι-άρπαξαν-την-κάλπη-από-δ-448792

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα στα Εξάρχεια, όταν 10 άτομα σε σχολείο στην οδό Κωλέττη εισέβαλλαν σε εκλογικό κέντρο και άρπαξαν την κάλπη.

Ειδικότερα, τέσσερις εξ αυτών ανέβηκαν στην αίθουσα, απείλησαν τον κόσμο που υπήρχε μέσα με βαριοπούλα, προκάλεσαν φθορές, άρπαξαν την κάλπη και πέταξαν καπνογόνο κατά τη διαφυγή τους. Στη συνέχεια, μετέφεραν την κάλπη στη πλατεία Εξαρχείων και την έκαψαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, κατεγράφη και δεύτερη επίθεση σε σχολείο στην οδό Αραχώβης, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν αφαίρεσαν την κάλπη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης ενώ όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ! στο εκλογικό κέντρο της Κωλέττη έφτασε ασθενοφόρο καθώς ένα ή dύο άτομα αντιμέτωπισαν αναπνευστικά προβλήματα απο το καπνογόνο που πέταξαν μέσα στην αίθουσα οι κουκουλοφόροι.

Θα επαναληφθεί η διαδικασία

Την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα επαναληφθούν οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων, στο 37ο Δημοτικό Σχολείο στα Εξάρχεια (οδός Κωλέττη 14), από όπου εκλάπη η κάλπη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει 207 πολίτες επί συνόλου 538 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, με τους οποίους επικοινώνησε ο ίδιος, του είπαν ότι η αστυνομία ανέμενε ένα τέτοιο συμβάν, ενώ ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στην ίδια περιοχή σε εκλογικό τμήμα, όπου η εκλογική διαδικασία επαναλήφθηκε.

Πολιτικές αντιδράσεις

«Είναι ιδεολογίκοί μας αντίπαλοι, θέλουμε την απομόνωσή τους και την προστασία της διαδικασίας», σχολίασε σχετικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Παππάς.

«Τις επομενες εβδομάδες η Αστυνομία θα μπεί στα Εξάρχεια και θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, όποιος πετάει μολότοφ θα μπαίνει φυλακή και θα πληρώνει τις ζημιές από την τσέπη του», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου