ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια για να προλάβουν τη νύχτα -Εκκενώθηκε χωριό

μάχη-με-τα-πύρινα-μέτωπα-στην-εύβοια-γι-451256

Μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Μανίκια της Εύβοιας προτού νυχτώσει, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί πλέον σημαντικά.

Εκκενώθηκε, προληπτικά, με εισήγηση της Πυροσβεστικής το Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης Ευβοίας, λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από τις 2.00 μ.μ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στην περιοχή Μανίκια, όπου πνέουν άνεμοι περίπου 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Δεν έχουν απειληθεί σπίτια, δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο. Όπως είπε: «Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ένα συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 14:15 στην περιοχή Μανίκια, του δήμου Κύμης Αλιβερίου και βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, πέντε αεροσκάφη καναντέρ και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου με 12 πυροσβέστες. Επίσης στο έργο συνδράμουν πέντε υδροφόρες ΟΤΑ, η ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και η δασική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα στα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.

Επιπρόσθετα έχουν κινητοποιηθεί 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες,1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Επί τόπου έσπευσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος βρέθηκε στα Θαρούνια δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Ο Περιφερειάρχης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό (ο οποίος είναι ο νεοεκλεγμένος Περιφερειάρχης και αναλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου) ενημερώθηκαν και συντόνισαν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Η Περιφέρεια έστειλε ήδη 9 υδροφόρες και 4 ερπυστριοφόρα.

Πηγή: real.gr,

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου