ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας

ο-εφετ-ανακαλεί-ανοξείδωτο-καλάθι-φρι-454280

Το προϊόν κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΕ.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι το μεταλλικό σκεύος είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς η περιεκτικότητα του συρμάτινου αυτού πλέγματος σε χρώμιο (Cr) είναι κάτω του κατώτατου ορίου του 12% κ.β.

Επομένως, προκύπτει ότι το σκεύος δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου