ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους με τα υποτιθέμενα τροχαία

σπείρα-εξαπατούσε-συστηματικά-ηλικι-454462

Ακόμη και στην Αργολίδα έφτασε η δράση σπείρας «αστυνομικών» ή «γιατρών» που τηλεφωνεί και εξαπατά ηλικιωμένους λέγοντάς τους ότι το παιδί τους έχει εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο.

Πως δρούσαν οι απατεώνες στην Αργολίδα

Η σπείρα αλλοδαπών στην Αργολίδα ζητούσε από ανυποψίαστους ηλικιωμένους χρήματα για να μην έχει νομικές συνέπειες ο υποτιθέμενος δράστης ή για να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη, επειδή τάχα είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 21 μέχρι τις 30 Ιουλίου είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν εννέα πολίτες στο Αργος και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους- Μυκηνών. Ευτυχώς επειδή η δράση τους είναι πλέον γνωστή κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα μονάχα σε μια περίπτωση.

Για τις απάτες και τις απόπειρες εξαπάτησης συνελήφθησαν στο Αργος δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 57 χρόνων και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου τους άσκησε δίωξη για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Κατά καιρούς τα περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι πολλά. Ενα από τα τελευταία ήταν και αυτό στο Αγρίνιο, με ηλικιωμένη γυναίκα να πέφτει θύμα σπείρας και πάνω στον πανικό της να παραχωρεί τις οικονομίες μιας ζωής προκειμένου το παιδί της να μην μπει σε περιπέτειες.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου