ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην πλατφόρμα εγγραφών στα Λύκεια

συνεχίζονται-τα-προβλήματα-στην-πλατ-457727

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα Λύκεια, τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει εκατοντάδες πολίτες τις τελευταίες μέρες λόγω αυξημένου φόρτου της διαδικασίας πιστοποίησης χρηστών στη ΓΓΠΣ. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα μέσω της πλατφόρμας e-eggrafes, έχει δοθεί παράταση για τη διαδικασία, με νέα καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουλίου.

«Δίνεται παράταση για τη Β’ φάση εγγραφών για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι τη Δευτέρα 01/07 και ώρα 23.59. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε για την κατανόηση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας.

Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020 για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες και ήδη από τις πρώτες ώρες παρουσιάστηκαν προβλήματα. Η αρχική ανακοίνωση για καθυστερήσεις από το υπουργείο Παιδείας ανέφερε: «Λόγω αυξημένου φόρτου της διαδικασίας πιστοποίησης χρηστών στη ΓΓΠΣ, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθυστέρηση στη διαδικασία εισόδου στο σύστημα. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία για την είσοδό σας στο σύστημα, παρακαλώ προσπαθήστε αργότερα».

Το μήνυμα σφάλματος

Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για πολλούς γονείς που, όπως καταγγέλλουν, προσπαθούν από τις 25 του μήνα να μπουν στο σύστημα για την Β’ φάση και δεν μπορούν. Τα Λύκεια, από τη άλλη, ζητούν στους γονείς να τους φέρουν πιστοποιητικό ότι έχουν ολοκληρώσει την Α΄Φάση. Έτσι, οι γονείς ξαναμπαίνουν στο σύστημα για να τυπώσουν τη βεβαίωση για την Ά Φάση, ενώ ταυτόχρονα άλλοι μπαίνουν για την Β΄Φάση, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει.

Εν τω μεταξύ, ούτε εκείνοι που έχουν επιχειρήσει να επικοινωνήσουν με τα δύο τηλέφωνα που υπάρχουν στην πλατφόρμα έχουν βγάλει άκρη, αφου κανείς δεν σηκώνει το ακουστικό.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου