ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κάρυστο-Εκκενώθηκαν κατοικίες

χωρίς-ενεργό-μέτωπο-η-φωτιά-στην-κάρυσ-458888

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κάρυστο. Όλη τη νύχτα δόθηκε μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ απομακρύνθηκαν και κάτοικοι. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχο Ευάγγελο Παλιό, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη νότια πλευρά της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου.

Κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής, ο δήμος προχώρησε στην εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό σώμα, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου δεκαπέντε κάτοικοι από τις εστίες τους, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Τα ξημερώματα οι άνεμοι κόπασαν και οι πυροσβέστες σβήνουν τα τελευταία μέτωπα.

Πάντως στην περιοχή παραμένουν τόσο πυροσβέστες, όσο και υδροφόρες του δήμου.

Kατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία 4) και σήμερα Πέμπτη για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Χίο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓΠΠ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου