ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές σύντομα βλέπει η Αλ. Παπαρήγα

εκλογές-σύντομα-βλέπει-η-αλ-παπαρήγα-434389

Την εκτίμηση ότι σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ακόμη κι αν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις, στην απόπειρα δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας και τον ανασχηματισμό, η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για "οπερέτα εθνικής συνεννόησης και οπερέτα ανασχηματισμού" και κάλεσε τους εργαζόμενους να έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα και το μυαλό σε πλήρη εγρήγορση, τονίζοντας ότι το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον υπερώριμο.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα επιδιώκει συναίνεση και αναφέρθηκε στην ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμμαχία, το ΛΑΟΣ, ενώ για την "Δημοκρατική Αριστερά" είπε ότι ταλαντεύεται. Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όλη η πρότασή του είναι να διαχωριστεί το χρέος σε νόμιμο και παράνομο και να γίνει διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, δηλαδή εντός του συστήματος

Επίσης εξέφρασε την διαφωνία της με την άποψη ότι "το μεγάλο βήμα το έκαναν οι πλατείες", ότι, δηλαδή, το κίνημα των "αγανακτισμένων" επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι είναι λάθος να υποτιμηθούν οι αγώνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, με απεργίες, καταλήψεις και δράση στους χώρους δουλειάς, κάτι που- όπως είπε – συνέβαλε στην αφύπνιση του κόσμου και επηρέασε και το κίνημα των "αγανακτισμένων".

Είπε ότι στις πλατείες πηγαίνουν κι εκπρόσωποι διαφόρων ΜΚΟ και στελέχη που είναι μέσα σε οικονομικά και πολιτικά λόμπυ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι από τις εκλογές πρέπει να προκύψει μια αδύναμη κυβέρνηση, να αδυνατίσει ο δικομματισμός, να ενισχυθεί το ΚΚΕ και ο λαός να χαλάσει τα σχέδιά τους

Αναφερόμενη στην παραίτηση Φλωρίδη, η κα Παπαρήγα είπε ότι τουλάχιστον ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ειλικρινής όταν ζητάει σκληρά μέτρα, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι ο βουλευτής που διαφωνεί πρέπει να παραιτείται και όχι να γίνεται ανεξάρτητος.

Ως προς την εξέλιξη των χθεσινών συνομιλιών Παπανδρέου – Σαμαρά, η κα Παπαρήγα εκτίμησε ότι έγινε ένα βήμα για κυβέρνηση συνεργασίας, "ένα βήμα για κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου", όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου