ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Εισαγγελέας που «έλυσε» την δολοφονία Γραικού

στην-αθήνα-ο-εισαγγελέας-που-έλυσε-τ-461907

Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, προάγεται και μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, με ειδικό ρόλο ο Εισαγγελέας Εφετών της Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος θεωρεί την νέα του τοποθέτηση μεγάλη πρόκληση. Ο Θεσσαλονικιός Εισαγγελέας έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο όταν το 2006 με παραγγελία του στην ΕΛΑΣ, έβαλε τις αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ για να συλληφθούν όσοι βιαιοπραγούσαν μέσα στο λεγόμενο άσυλο.

Παράλληλα, ο Βασίλης Φλωρίδης, με διάταξή του τον περασμένο Φεβρουάριο, ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού από τη Θεσσαλονίκη και παρήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση: «Η περίπτωση, κατά το κοινώς λεγόμενο, να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, μπορεί όντως μόνο κυριολεκτικά να ισχύει, μετά από ανθρώπινη ενέργεια».

Και όντως έτσι έγινε και από τον άνθρωπο που «φωτογράφισε» ο κ. Φλωρίδης. Ο Γραικός, ως γνωστόν, θάφτηκε μαζί με το αυτοκίνητό του από τον έμπορο με τον οποίο συναλλάχθηκε με τρόπο και σε μέρος που ποτέ κανείς δεν θα τον έβρισκε. Οπως είπε και ο συνήγορός του Ν. Διαλυνάς, θα πήγαινε… άκλαυτος. Και ο δράστης ατιμώρητος. Σκόνταψε όμως στο πείσμα του επίμονου εισαγγελέα! Μετά από έρευνα της αστυνομίας με τη βοήθεια ειδικών του ΑΠΘ πριν λίγες ημέρες, βρέθηκε θαμμένος ο Γραικός με το όχημά του και ο δράστης ομολόγησε.

Ο Βασίλης Φλωρίδης έγινε δημόσιο πρόσωπο πριν αρκετά χρόνια όταν, επί κυβέρνησης Παπαδήμου ανέλαβε την θέση της διοίκησης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου