ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών είχε «εγκέφαλο» 46χρονο που εμφανιζόταν ως… νεκρός

κύκλωμα-εμπορίας-ναρκωτικών-είχε-εγ-464512

Στα ίχνη και στην εξάρθρωση πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών οδήγησε η εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, καθώς και η 32χρονη σύζυγός του και 29χρονος ημεδαπός, ως μέλη αυτού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική συμμορία, παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι εισήγαγαν από γειτονική χώρα, κατείχαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης στην ελληνική επικράτεια, ενώ μέρος αυτών εξήγαγαν και στην Κύπρο.

Απογευματινές ώρες χθες (20-06-2019) εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη σύλληψή του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξε δελτίο ταυτότητας με στοιχεία άλλου ατόμου.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν η 32χρονη σύζυγος του και ο 29χρονος, οι οποίοι όπως προέκυψε ήταν άμεσοι συνεργοί του.

Στον προαύλιο χώρο και στο εσωτερικό της οικίας, σε οχήματα καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Βαλίτσες στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν 34 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 45 κιλών και 976,4 γραμμαρίων,
Δύο δενδρύλλια κάνναβης,

Ναρκωτικά δισκία,
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
Χρηματικό ποσό 3.900 ευρώ,
Δύο πιστόλια,

Πέντε γεμιστήρες,
Φυσίγγια,
Ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης, το οποίο κατέγραφε περιμετρικά το χώρο εξωτερικά της οικίας και
17 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Καλαμάτας Μεσσηνίας, το οποίο επικυρώθηκε με Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας Μεσσηνίας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πράξεις που τελέστηκαν στην Καλαμάτα το Φεβρουάριο του 2011. Ο ίδιος εμφανίζονταν ως… νεκρός

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν δελτία ταυτότητας, με στοιχεία άλλων ατόμων, με τα οποία προέβη στην έκδοση τραπεζικών καρτών και άλλων εγγράφων, καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την παράνομη δραστηριότητα της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου