Συνελήφθη στο Κορωπί ο master της απάτης καταζητούμενος Γιάννης Πλατρίτης

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-20, 21:45:54
Συνελήφθη στο Κορωπί ο master της απάτης καταζητούμενος Γιάννης Πλατρίτης

Συνελήφθη τα ξημερώματα ο Γιάννης Πλατρίτης ή George Andrieu John 41 χρόνων, ο περιβόητος απατεώνας του Διαδικτύου που πούλαγε ό,τι… δεν υπήρχε.

Ο George Andrieu John ή Γιάννης Πλατρίτης, γεννηθείς στη Μεγάλη Βρετανία, συνελήφθη μαζί με μια γυνάικα στο Κορωπί εχοντας σε βάρος του εντάλματα που επισείουν... 140 χρόνια φυλακής. Συγκεκριμένα εκκρεμούν 48 διωκτικά έγγραφα από δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Η δράση του

Από το 2006 ξεκίνησε τις απάτες με πωλήσεις από το διαδίκτυο ειδών ευρείας γκάμας όπως πολυτελή αυτοκίνητα, σκαφη αναψυχής, κινητά, τρόφιμα, ποτά και άλλα 

Είναι τέτοιο το πεδίο της δράσης του όπως και τα θύματά του που φθάνουν τα χιλιάδες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο και έχουν φτιάξει ακόμη και ιστοσελίδα αναζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του προκειμένου να συλληφθεί και να πληρώσει τα σπασμένα σε «ξύλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία τους με τις αρχές είναι σχεδόν καθημερινή επιχειρώντας να «στήσουν» αυτόν που τους εξαπάτησε δίνοντας πληροφορίες για τη σύλληψή του.

Πριν ξεκινήσει η διαδικτυακή αναζήτησή του ο περιβόητος απατεώνας του Διαδικτύου εκανε τη ζωή του κυκλοφορ΄ντας μάλιστα με μια μπλε Ferrari και μια κίτρινη Lamborghini Gallardo.

Ο 39χρονος δεν δίστασε ακόμη και  να «δαγκώσει» τον κολλητό του φίλο και να του αποσπάσει 120.000 ευρώ, να πουλήσει 20μετρο σκάφος αναψυχής που δεν υπήρχε, αλλά να «φάει» λεφτά και από λάθος ανθρώπους, κάτι που έχει προκαλέσει τη διαφυγή του στο εξωτερικό, φοβούμενος κυρίως τα «αντίποινα» και όχι τη σύλληψή του.

Είχε δημιουργήσει κάποιες εταιρίες με τις επωνυμίες CARTEL INTERNATIONAL & ALLABOUTANYTHING, άνοιξε γραφεία στο Κολωνάκι.

Κατά τη δράση του συστνόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρίας, και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα, πλαστά από τη… Lloyds. Αλλοτε εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ, ο οποίος τους έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές καθιστώντας τους ως δήθεν μοναδικούς πλειοδότες. Επαιρνε προκαταβολές έως και 5.000 ευρώ για μια Aston Martin και τους έστελνε στις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, όπου είχε δεσμεύσει για χάρη τους, ώστε να… παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα!

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=