ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο

αντιπαράθεση-στη-βουλή-για-το-μεσοπρό-435451

Με αντιπαράθεση για τις πολιτικές εξελίξεις ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την θαλάσσια στρατηγική, για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το οποίο ενσωματώνει στην εθνική μας νομοθεσία την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008.

Το νομοθέτημα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στα άρθρα του, όπως επίσης και οι τροπολογίες για την διπλή ανάπλαση του Βοτανικού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), για την άμεση απόδοση του ποσοστού 1% επί της αξίας της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στους οικιακούς καταναλωτές και ανάκληση αδειών έργων ΑΠΕ όπως επίσης και η διάταξη για το Κτηματολόγιο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σημειώθηκε αντιπαράθεση με αιχμή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όταν τον λόγο πήρε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε μεταξύ άλλων για «κατόρθωμα» του ΠΑΣΟΚ μετά την συμφωνία των 110 δισ. να βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά σε χειρότερη θέση, λόγω της αποτυχίας του Μνημονίου.

Την ίδια ώρα, είπε, έρχεται το Μεσοπρόθεσμο με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να διαφωνεί και τις Βρυξέλλες να «γελάνε» με τα «εννιάωρα» υπουργικά συμβούλια. Χαρακτήρισε δε μη σοβαρό τον διάλογο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος και υποστήριξε ότι αυτά βλέπει η «πλατεία» και λέει «ορμήξτε, αυτοί είναι ασόβαροι. Είπε επιπλέον ότι «η πελατεία βγήκε στην πλατεία, γιατί δεν μπορεί να ικανοποιηθεί».

«Οι υπουργοί δεν ανέκριναν υπουργό, αλλά συζητούσαν για διορθώσεις, ενώ οι βουλευτές χθες έκαναν ανταλλαγή θέσεων και απόψεων δημοκρατικά και ανοικτά. Αυτό είναι δημοκρατία, δεν αποφασίζει μόνος του ο υπουργός κι έρχονται τα στρατιωτάκια και ψηφίζουν. Η χώρα περνά τη δυσκολότερη στιγμή μετά τον πόλεμο… Πρώτη φορά βλέπουμε τον πρόεδρο της Αμερικής να μιλά με ηγέτες για το πρόβλημα της Ελλάδας» απάντησε ο κ. Σηφουνάκης.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα υπουργό να επιχαίρει που γίνεται ουσιαστική συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο για το γεγονός ότι ξαναφτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Δεν έχετε ανάγκη της συναίνεσης των κομμάτων αλλά του λαού» σχολίασε στα λεγόμενα του υπουργού Περιβάλλοντος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο σε άρθρα, για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, προσθέτοντας: «Μην φοβάστε τους δανειστές. Κανείς δεν θέλει να καταρρακωθούμε. Κι εμείς στηρίζουμε τη χώρα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε το λάθος, στο λάθος θα είστε μόνοι».

«Ευτυχώς που η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου που ξέρει να κινείται διεθνώς. Δεν είναι των λόγων, αλλά των έργων. Δεν μπορεί να αγωνιά όλη η παγκόσμια κοινότητα κι εσείς να κάνετε τους επαναστάτες όταν μάλιστα φέρετε ευθύνη» επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου