ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν χασισοφυτεία – μαμούθ: Καλλιεργούσαν χιλιάδες δενδρύλια αξίας 6 εκ. ευρώ

βρήκαν-χασισοφυτεία-μαμούθ-καλλιερ-476390

Περισσότερα από 10.000 δενδρύλλια καλλιεργούσε η συμμορία, ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχε φυτώριο με πάνω από 2.000 δέντρα.

Περισσότερα από 6.000.000 ευρώ θα εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος καλλιέργειας και εμπορίας ινδικής κάνναβης, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. από τη φυτεία των 10.100 δενδρυλλίων που εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας.

Πρόκειται για χασισοφυτεία – μαμούθ, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν εβδομάδες ερευνών και παρακολουθήσεων με φυσικό και ηλεκτρονικό τρόπο πριν κάνουν την επιχείρηση τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομική επιχείρηση διήρκησε σχεδόν 24 ώρες, μέχρι τα ξημερώματα της επομένης, Τρίτη 11 Μαΐου, με τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών να περνούν χειροπέδες σε 6 άτομα και να προχωρούν στην εκρίζωση – κατάσχεση 10.100 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν υπό ανάπτυξη σε ποώδη μορφή.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο -πάλι στην ορεινή περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας- μία δεύτερη φυτεία με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώριο, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο φυτείες να διαχειρίζονταν από το ίδιο εγκληματικό κύκλωμα.

Συνολικά -στην πρώτη φυτεία- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • 10.100 δενδρύλλια κάνναβης,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,
  • πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια,
  • 5 κυνηγετικά όπλα,
  • 44 φυσίγγια,
  • το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ,
  • 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας,
  • 3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο,
  • πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και
  • είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών – καλλιεργητών της φυτείας.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή την μεθοδολογία δράσεως των εμπλεκομένων μελών, την κατασχεθείσα ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου