ΕΛΛΑΔΑ

Στον πλειστηριασμό η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ

στον-πλειστηριασμό-η-τυποεκδοτικη-το-476708

Σε πλειστηριασμό βγάζει η Εθνική Τράπεζα την πρώην εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ γνωστή “ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ” τον προσεχή Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς) που θα πραγματοποιηθούν στις 18/9/2019 και αφορούν, τόσο τα οικόπεδα και τα κτίρια που φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις, όσο και τα μηχανήματα, δηλαδή τις εκτυπωτικές μονάδες (εφημερίδων, βιβλίων, εντύπων κλπ).

Ο πρώτος πλειστηριασμός που αφορά στα ακίνητα στην περιοχή Κρυονέρι Αττικής και ξεπερνούν τις 33.000 τμ, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων θέσεων πάρκινγκ ΙΧ, φορτηγών και ενός γηπέδου μπάσκετ κλπ η τιμή εκκίνησης έχει προβλεφθεί στα 7.607.000 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός που αφορά στην κινητή περιουσία της εταιρίας (εκτυπωτική μονάδα) η τιμή εκκίνησης είναι στο 1.538.880.

Το 2015 στην εταιρία τυπώθηκε για τελευταία φορά ο Ριζοσπάστης στην Τυποεκδοτική. Η επιχείρηση πήρε την κατιούσα από την αρχή της οικονομικής κρίσης, αν και προηγουμένως θεωρούνταν μία από τις μεγαλύτερες στην εκτυπωτική βιομηχανία και σε αυτήν τυπώνονταν δεκάδες γνωστές εφημερίδες και περιοδικά

Το 2009 η «Τυποεκδοτική» απασχολούσε 320 εργαζόμενους και 100 σε εξωτερικά συνεργεία. Από το 2010 άρχισαν μαζικά κύματα απολύσεων, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να εκτυπώνεται από ελάχιστους μόνο η κομματική εφημερίδα.
Το κλείσιμο είχε σχεδιαστεί για τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά αναβλήθηκε καθώς προέκυψαν κάποιες ελπίδες για πώλησή της. Τελικά έβαλε λουκέτο το 2015.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου