ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης του «τοξοβόλου του Συντάγματος» από τη φυλακή Τίρυνθας

έρευνα-για-τις-συνθήκες-απόδρασης-του-480677

Τη διενέργεια ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης, σχετικά με τις συνθήκες της σημερινής απόδρασης κρατούμενου από την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας, διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Επίσης, για την υπόθεση διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως ο «τοξοβόλος τoυ συντάγματος», απέδρασε σήμερα από τη φυλακή Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στις 2 τα ξημερώματα διαπιστώθηκε από τους σωφρονιστικούς υπάλληλους η απόδραση του. Ο ίδιος φαίνεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των αιγοπροβάτων της φυλακής.

Δεν επέστρεψε στο κελί του και έκτοτε έχει κηρυχτεί δραπέτης. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες τον αναζητούν.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Βελβεντό Κοζάνης που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2013 ενώ το 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Για τη συμπλοκή στην Πεύκη είχε καταδικαστεί και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που επίσης κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι δύο κρατούμενοι έπαιρναν εκπαιδευτικές άδειες οι οποίες το τελευταίο δίμηνο είχαν κοπεί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου