ΕΛΛΑΔΑ

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή

η-αποχαιρετιστήρια-ομιλία-του-ευάγγε-482696

Με μια συγκινησιακά φορτισμένη υπερκομματική ομιλία θέλησε να κλείσει (σ.σ. προς το παρόν) την 26χρονη συνεχή παρουσία του στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής, αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης και αυτό είναι το πιο σημαντικό » έκλεισε την τοποθέτηση του χειροκροτούμενος και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέχεια κατέβηκε από το βήμα και χαιρέτισε δια χειραψίας όσους βουλευτές ήταν στα βουλευτικά έδρανα.

Η ομιλία του όπως ήταν αναμενόμενο δεν περιείχε αιχμές κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο δεν έκρυψε την πικρία του για την αιφνίδια εξέλιξη κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα όταν υπενθύμισε ότι ήταν εισηγητής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ από την νέα θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρόκειται να βρεθεί μετά τις εκλογές να αντιληφθεί τη σημασία της εθνικής ενότητας, μηνύματα είχε όμως και για την ΝΔ αλλά και για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινοβουλευτική του πορεία, αλλά και στις θέσεις που κατέλαβε είτε ως μέλος της κυβέρνησης, είτε ως μέλος της αντιπολίτευσης.

Χαρακτήρισε δε κορυφαία στην πολύχρονη πορεία του την συμμετοχή του στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 1994.

Σε ότι αφορά το νέο ποινικό κώδικα είπε ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη πρωτοβουλία που έπρεπε να πάρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Παρατήρησε όμως ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει σε πολιτικά ανύποπτο χρόνο και σε συνθήκες συναίνεσης.

Αιχμηρός ήταν και κατά του Πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε ότι παραβίασε κατ΄ εξακολούθηση το τεκμήριο της αθωότητας και με αφορμή την θέση του αυτή χαρακτήρισε σκευωρία της υπόθεση Novartis.

Αποχωρώντας από την αίθουσα της Ολομέλειας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του. Χαιρέτισε επίσης δια χειραψίας υπαλλήλους της Βουλής, αλλά και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα επανέλθει είπε «έχουμε καιρό θα δούμε. Αν ζούμε μέχρι τότε».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου