ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας κατά δανειστών και ΝΔ: Θέλουν λιτότητα και απολύσεις

τσίπρας-κατά-δανειστών-και-νδ-θέλουν-λ-482716

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την οικονομία, με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν.

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είχε χαρακτήρα στήριξης στα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη εντός και εκτός να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας», επεσήμανε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σήμερα έφθασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων από το 2014 από τότε που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μητσοτάκης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ο Μητσοτάκης και σήμερα επιμένει στην ανάγκη επιστροφής στο 1 προς 5 στο δημόσιο ενώ εμείς έχουμε πετύχει το 1 προς 1.

Οταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα είναι λογικό σε κάποιους να ανοίγει η όρεξη και να να ζητούν μέτρα λιτότητας και απολύσεις.

Πρέπει να συγκρίνουμε προγράμματα και να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του λαού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει ο κύκλος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες των μνημονίων. Ο μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου