ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Η κ. Γεννηματά έκανε επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης

βενιζέλος-η-κ-γεννηματά-έκανε-επιλογή-486108

Ευθείες βολές εναντίον της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

“Έχει πληγεί βαθύτατα η Δημοκρατική παράταξη, ελπίζω η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη.

Με αυτά που συμβαίνουν ενισχύουμε τη ΝΔ και συμβάλλουμε στο να μειωθεί δραστικά ο χώρος της Δημοκρατικής παράταξης” ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

“Η κ. Γενηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Υπέθεσα ότι θέλει να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου για πολλές εβδομάδες. Αφού κάναμε μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα, μου είπε ότι έχει 3 δεδομένα. Το πρώτο ότι έχουμε αισθητές διαφορές στην πολιτική γραμμή και την αντίληψη. Το δεύτερο ότι έχει την εντύπωση θέλω να παίξω έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε άλλο πρόσωπο για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σε μένα ούτε είχε δεσμευθεί, ούτε εγώ είχα ζητήσει τίποτα”.

“Δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος να γυρνάει να κάνει τον πολιτευτή σε μια μια περιφέρεια. Η κ. Γεννηματά μου ανακοίνωσε ότι έχει δεσμευθεί ήδη. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Μου είπε ότι θέλω να παίζω ευρύτερο ρόλο και δεν θέλω να σχετίζομαι με την παράταξη. Και ήρθε μετά στα ΜΜΕ και είπε αυτό που είναι η αλήθεια. Ότι το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Άρα δεν θέλανε την παρουσία μου και μου το κατέστησε σαφές η κ. Γεννηματά. Όλα τα άλλα είναι προσχηματικά” ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και τόνισε:

“Εάν η κ. Γεννηματά μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη βουλή και μου έλεγε ότι θελει να παραμεινω απ’ έξω εγώ θα το δεχόμενουν. Αλλά μου είπε ότι έχουμε διαφωνία στη στρατηγική. Είμαι εμπόδιο γιατί συμβολίζω τι; Τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας από το 2010-2015; Επειδή συμβολίζω την ανάδειξη των λαθών και των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ;” διερωτήθηκε.

Στο ερώτημα μάλιστα εάν συμβολίζει τη συνεργασία με τη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε: “Δεν το συμβολίζει η ίδια η κ. Γεννηματά με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά; Και το συμβολίζω εγώ;”

“Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν είναι ότι κάτι αλλάζει το ΚΙΝΑΛ, ότι υπάρχει ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα. Είμαι ένα θυμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει η κ. Γεννηματά προσωπικά” ανέφερε και τόνισε:

“Το πιο σημαντικό που έκανε η κ. Γεννηματά, και με θλίβει, είναι ότι εμφανίστηκε στα ΜΜΕ και κήρυξε τη λήξη του προεκλογικού αγώνα, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Είπε ότι η ΝΔ θα βγει πρώτη, και είπε εμείς στο ΚΙΝΑΛ θα είμαστε στην αντιπολίτευση. Η επιλογή της επιχορηγεί τη ΝΔ. Και αυτό το αγχος να εκλεγεί η ΝΔ αυτοδύναμη για να μην έχει δίλημμα η ίδια μετά τις εκλογές καταστρέφει την παράταξη. Εγώ παλεύω για να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ και να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική προοδευτική. Τώρα τι θέλει το ΚΙΝΑΛ, με αυτοδύναμη τη ΝΔ; Θέλει να παίξει έναν ανταγωνιστικό ρόλο προς το ΣΥΡΙΖΑ. Τι αντιπολίτευση θέλει να κάνει; Σοβαρή ή λαικιστική; Γιατί στον λαικισμό νικάει ο κ. Τσίπρας”.

“Έγινε επιλογη εν ψυχρώ αυτοχειριασμού της παράταξης” είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος.

“Δεν με θέλουν στην παράταξη. Η επιχειρηματολογία λέει ότι ο Βενιζέλος σηματοδοτεί κάτι παλιό και εμείς τώρα προσβλέπουμε στο μέλλον, στο να είμαστε στην αντιπολίτευση και να δούμε τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τι είπα; Αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ σστην αντιπολίτευση να αποσαρθρωθεί και τώρα πάμε και κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ υπάρχουν δυο σχολές σκέψης: Μια που προτάσσει τη χώρα και μια που λεει να κρατήσουμε το ΚΚΕ του κέντρου” τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με το εάν θα σχετιστεί με κάποιον τρόπο πολιτικά με τη ΝΔ ο Βενιζέλος ανέφερε: “Κωμικό να λέγεται ότι θα πάω υπουργός της ΝΔ. Η ΝΔ με σέβεται αλλά ξέρει ότι δεν ανήκω στον χώρο αυτο. Με σέβεται η ΝΔ, δεν με σέβεται το κόμμα μου σε επίπεδο ηγεσίας. Η ΝΔ δεν υπάρχει στον ορίζοντά μου”, είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα κάνει καμία επιθετική ενέργεια για την παράταξή του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου