ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι δραπέτες από το Μεταγωγών

αυτοί-είναι-οι-δραπέτες-από-το-μεταγωγ-486744

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τριών Αλβανών κακοποιών που απέδρασαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας από τη Διεύθυνση Μεταγωγών, στην οδό Πέτρου Ράλλη. Η απόδραση έγινε λίγο πριν τις 03.30 τα ξημερώματα.

Πρόκειται για κρατούμενους που συμμετείχαν στις πρόσφατες συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού και επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.

Ο ένας είναι ο δολοφόνος του νεαρού σεφ στην Καισαριανή το 2012, ο δεύτερος ληστής των οικιακών βοηθών του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Ο πρώτος είχε συλληφθεί στην Κύπρο, στις 2 Ιουνίου 2012, μαζί με συνεργούς του είχαν επιχειρήσει να αρπάξουν το αυτοκίνητο του σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη κάτω από την πυλωτή της πολυκατοικίας του στην Καισαριανή. Ο άτυχος σεφ και ο αδερφός του επιχείρησαν να σταματήσουν τους κλέφτες. Εκείνοι, στη θέα των δύο αδελφών άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον 30χρονο και τραυματίζοντας σοβαρά τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Ο δεύτερος ένας 35χρονος, τον Απρίλιο του 2018 είχε εισβάλει με συνεργούς του στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στην Βουλιαγμένη. Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει τις δύο οικιακές βοηθούς, άρπαξαν περίπου 1.000 ευρώ και ακριβά ρολόγια από την συλλογή του Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος απουσίαζε σε ταξίδι στο Μιλάνο της Ιταλίας. Οι τρεις δράστες είχαν συλληφθεί μετά από απόπειρα διάρρηξης στον Άλιμο, όπου είχαν δέσει μητέρα και γιο μέσα στο διαμέρισμά τους. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησαν να ξεφύγουν πηδώντας από παράθυρα. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν ρίχνοντας και προειδοποιητικές βολές στον αέρα για εκφοβισμό, και τελικά τους συνέλαβαν.

Ο τρίτος πρωταγωνιστής της αναταραχής στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ενεργό συμμετοχή σε άλλη συμπλοκή μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, τον περασμένο Μάρτιο, ανάμεσα σε ομάδες Αλβανών και ομογενών από Ρωσία. Είχε σφαγιαστεί ένας 33χρονος, υπόδικος για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία, ο οποίος εφέρετο να είχε επαφές με 38χρονο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 είχε γίνει στόχος αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου στον Πειραιά.

Πως έγινε η απόδραση από το Μεταγωγών

O ένας από τους 4 κρατουμένους προφασίστηκε λιποθυμία. Τότε μπήκαν στο κελί δύο αστυνομικοί. Οι τέσσερις με αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά τους ακινητοποιούν και αρπάζουν το πιστόλι ενός αστυνομικού και το κινητό του τηλέφωνο.

Κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο όπου ακινητοποιούν γυναίκα αστυνομικό που κάνει περιπολία με περιπολικό εσωτερικά των εγκαταστάσεων. Επιβιβάζονται και οι τέσσερις στο περιπολικό μαζί με την αστυνομικό την αναγκάζουν να τους οδηγήσει στην πύλη και εκεί βρίσκουν τον σκοπό τον οποίο απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και τη συνάδελφό του. Τον αφοπλίζουν και κατόπιν εγκαταλείπουν το περιπολικό και τη γυναίκα αστυνομικό και τρέπονται σε φυγή. Τους καταδιώκει ένας αστυνομικός, εκείνοι πυροβολούν με τα όπλα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ο ένας εκ των τεσσάρων συνελήφθη στην οδό Μικράς Ασίας στην λαχαναγορά του Ρέντη.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικότερο της αστυνομίας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου