ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός μπλεγμένος σε υπόθεση ναρκωτικών στη Χαλκιδική

αστυνομικός-μπλεγμένος-σε-υπόθεση-να-491411

Χειροπέδες σε έναν αστυνομικό και τρία ακόμη άτομα πέρασε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ερευνών υπόθεσης με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην Χαλκιδική. Ο αστυνομικός, μετά από απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Μετά την έρευνα της Αστυνομίας, συνελήφθησαν και άλλα τρία άτομα, ελληνικής καταγωγής, όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος.

Τα φαινόμενα παραβίασης καθήκοντος και η εμπλοκή αστυνομικών σε υποθέσεις ναρκωτικών, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ΕΛ.ΑΣ φυσικά, καθώς και πέρυσι υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό σε Αττική και Θεσσαλία.
Βρήκαν ποσότητες ναρκωτικών στον αστυνομικό

Στην διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός μετέβη στην οικία των δύο ιδιωτών σε περιοχή της Χαλκιδικής και προμηθεύτηκε ποσότητα κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.

Κατά την έξοδό του από το σπίτι, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 51 γραμμάρια κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο με ποσότητα κάνναβης αναμειγμένη με καπνό και κινητό τηλέφωνο.

Στην οικία των άλλων δύο ιδιωτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκε μεταλλικός τρίφτης, ενώ στην οικία εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο τρίτος ιδιώτης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 4 γραμμάρια κάνναβης.
Συνολικά, η αστυνομία κατάσχεσε:

(11,22) γραμμάρια κοκαΐνης,
(24,25) γραμμάρια κάνναβης,
(2.650) ευρώ,
συσκευασία με ποσότητα κάνναβης αναμειγμένη με καπνό συνολικού βάρους (17,43) γραμμαρίων,
μεταλλικός τρίφτης,
(2) μεταλλικοί δίσκοι με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών,
(2) κουτάλια και κουτάλα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών,
(3) αυτοσχέδιες συσκευασίες εισπνοής ναρκωτικών ουσιών και
(4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ο οποίος παρέπεμψε τους δύο ιδιώτες και τον αστυνομικό σε ανακριτή.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου