ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Συνέλαβαν επιχειρηματία για παράβαση εκλογικής νομοθεσίας

μυτιλήνη-συνέλαβαν-επιχειρηματία-γι-493626

Στη σύλληψη ενός γνωστού επιχειρηματία της Λέσβου προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή της Μύρινας το Σάββατο το βράδυ επειδή πετούσε έντυπα με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο με αποδέκτη την υποψήφια Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Το περιστατικό ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως φυλλάδια είχαν ριφθεί ακόμα και έξω από το σπίτι της 80χρονης μητέρας της Χριστιάνας Καλογήρου που μένει μόνη της στη Λήμνο. Παράλληλα πολλά με το ίδιο περιεχόμενο είχαν ριφθεί και σε όλη τη Λέσβο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Καλογήρου, δεν δανειοδοτήθηκε για μονάδα επεξεργασίας τροφίμων, δηλαδή, για επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που φαίνεται ότι τον ώθησε στην ενέργειά του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας της Λήμνου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση εκλογικής νομοθεσίας. Άγνωστό είναι αν θα υπάρξουν και άλλες κατηγορίες σε βάρος του εφόσον η κ. Καλογήρου επιλέξει να υποβάλει μηνύσεις για αδικήματα που διώκονται κατόπιν έγκλισης, όπως αυτά της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου