ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για γερά νεύρα για μια έδρα στην Ευρωβουλή: Πώς θα κριθεί

μάχη-για-γερά-νεύρα-για-μια-έδρα-στην-ευ-495214

Ένα θρίλερ για γερά νεύρα με καραμπόλα τριών κομμάτων και αντικείμενο μια έδρα στην Ευρωβουλή, βρίσκεται σε εξέλιξη της τελευταίες ώρες.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 84,89%, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να παίρνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, το ΚΙΝΑΛ 2, το ΚΚΕ 2, η Χρυσή Αυγή 2, η Ελληνική Λύση 1 και το ΜέΡΑ25 1 έδρα. Ωστόσο, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταλάβει τελικώς 8 έδρες, παίρνοντας μια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, την 8η έδρα αναμένεται να καταλάβει ο Γ. Αμυράς της ΝΔ. Σε αυτό όμως το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ από 6 θα βγάλει 5 ευρωβουλευτές, με τον υποψήφιο που βρίσκεται στην έκτη θέση, τον κ. Πέτρο Κόκκαλη, να μην παίρνει το εισιτήριο για την ευρωβουλή.

Το ενδεχόμενο ωστόσο αυτό μπορεί να αποτραπεί εφόσον το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν καταφέρει να περάσει το όριο του 3% και να εκλέξει ευρωβουλευτή. Μέχρι στιγμής, με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές να βρίσκεται στο 87,95%, το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 3,02% και κερδίζει μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την οποία καταλαμβάνει η Σοφία Σακοράφα.

Ωστόσο η εξέλιξη των ψήφων εμφανίζει πτωτική τάση, αφού νωρίτερα το ποσοστό ήταν στο 3,03%. Εάν το ΜΕΡΑ 25 χάσει την έδρα, αυτή πάει στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Πέτρο Κόκκαλη.

Όπως είναι προφανές, πρόκειται για ένα πραγματικό θρίλερ…

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου