ΕΛΛΑΔΑ

Αρειος Πάγος: Παράταση της εκλογικής διαδικασίας όπου απαιτείται

αρειος-πάγος-παράταση-της-εκλογικής-δ-496744

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Νωρίτερα, ουρές και μεγάλη αναμονή σημειώθηκαν στις κάλπες καθώςεπρόκειτο για μία εκλογική διαδικασία που δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα, δεδομένου ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες, με τέσσερις διαφορετικές κάλπες και όλες με υποψηφίους που χρειάζονται σταυρό προτίμησης.

Στο 85% των εκλογικών τμημάτων υπήρξαν “Α” και “Β” εκλογικό τμήμα, προκειμένου στο πρώτο να ψηφίζουν οι πολίτες για τις ευρωεκλογές και για τις περιφερειακές εκλογές και στο δεύτερο, να καταθέτουν την ψήφο τους για τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας.

Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν για απρόοπτα, ανάμεσά τους και ένα επεισόδιο σε εκλογικό τμήμα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, με έναν τραυματία.

Ολα ξεκίνησαν με τη λογομαχία ενός υποψήφιου τοπικού συμβούλου, με τον πατέρα έτερου υποψηφίου. Ο γιος του δεύτερου συνεπλάκη με τον πρώτο στη συνέχεια, ενώ οι δύο πλευρές ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα για το τι ακολούθησε.

Ο μεν πρώτος υποψήφιος υποστηρίζει ότι ο έτερος έπεσε πάνω του με μηχανάκι και τον τραυμάτισε σοβαρά στο αυτί, με συνέπεια να χρειαστεί να κάνει ράμματα. Η άλλη πλευρά όμως αναφέρει ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα, αλλά ότι συνεπλάκησαν. Πάντως, αμφότεροι θα κάνουν μηνύσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thespro-news.

Μεγάλες καθυστερήσεις και εκνευρισμός και στην Κρήτη
Την ίδια στιγμή, η έλλειψη μελών εφορευτικών επιτροπών και οι τετραπλές κάλπες είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρά προβλήματα σε εκλογικά κέντρα του Ηρακλείου Κρήτης.

Οπως αναφέρει το cretalive.gr, στον Αγιο Σύλλα υπήρξε αντικατάσταση δικαστικού αντιπροσώπου λόγω αδιαθεσίας, ενώ στην παλιά Ακαδημία έχουν σχηματιστεί ουρές μιας και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προσπαθούν -σχεδόν- μόνοι να τα βγάλουν πέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου