ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό!

δεν-υποκύπτουμε-σε-κανέναν-εκβιασμό-437407

Καμία συναίνεση και καμία συνεργασία δεν πρόκειται να παρέχει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε χθες η Γενική Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα από το Βόλο που επισκέφτηκε χθες και μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση γυναικών στο Αχίλλειον.

«Στόχος της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε επίσης ότι αυτό που σήμερα είναι πρώτο και βασικό είναι ο λαός να μην υποκύψει στον εκβιασμό και εκτίμησε ότι ένας οργανωμένος λαός μπορεί να έχει αποτελέσματα σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν και επεσήμανε ότι η ατζέντα της σημερινής κρίσιμης συνάντησης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί πλήρως. «Αύριο θα κορυφωθεί ο εκβιασμός στη λογική ότι εάν δεν θέλουμε να πτωχεύσει η χώρα θα πρέπει ως κόμματα και ως πολίτες να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τη συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Είναι πιθανές οι πρόωρες εκλογές με εκβιαστικά διλήμματα, αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα της κυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Μιλώντας σε ένα κομματικό ακροατήριο η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι έτσι ή αλλιώς εκτός από το Μεσοπρόθεσμα Πρόγραμμα επίκεινται και νέα μέτρα και νέο μνημόνιο. Χαρακτήρισε τις επιλογές της κυβέρνησης καταστροφικές και συνεχίζοντας τόνισε: «Ο λαός δεν εκβιάζεται. Δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό. Η χρεοκοπία δεν είναι κίνδυνος που μας απειλεί. Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει. Όταν κόβουν συντάξεις και μισθούς, όταν κόβουν κοινωνικές παροχές, όταν θέλουν να μειώσουν το αφορολόγητο στο ποσό των 6.000 ευρώ σημαίνει ότι ουσιαστικά μας θέλουν άπορους. Δεν πρόκειται να κλάψουμε γιατί μειώνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να υποκύψουμε στους εκβιασμούς. Οι εκβιαστές δεν θα ξεδιψάσουν τώρα, θα επιστρέψουν με νέα μέτρα και νέο μνημόνιο. Θα υπάρξει και νέος κύκλος καπιταλιστικής κρίσης».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ με πολύ απλά λόγια περιέγραψε την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ και κάλεσε τους κομμουνιστές και όσους πολίτες εμφορούνται από τις απόψεις και τις προτάσεις του κόμματος, ακόμη και εάν δεν είναι ενταγμένοι σε αυτό, να συσπειρωθούν γύρω από τα συνδικάτα αλλά και άλλους μαζικούς χώρους για να αντιτάξουν στα μέτρα της κυβέρνησης την αντίστασή τους.

«Με μάχες πρέπει να απαντήσει ο λαός και να σταματήσει να έχει αυταπάτες. Σήμερα είμαστε στα επίπεδα του ’80 στους μισθούς. Στις εργασιακές σχέσεις η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική. Στόχος μας είναι η λαϊκή εξουσία. Κάθε μέρα που χάνεται είναι χαμένη μέρα για τους πολίτες. Υπάρχει και άλλος πάτος στο βαρέλι. Θα δημιουργηθεί για το λαό αδιέξοδο. Πρέπει να εξαλειφθεί ο φόβος. Οι εργαζόμενοι το μόνο που έχουν να φοβηθούν είναι τα σκληρά μέτρα και όχι τους αγώνες».

Η κ. Παπαρήγα σχολίασε και τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών σε πλατείες ανά την επικράτεια, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από το όλο πλαίσιο.

«Η αγανάκτηση των πολιτών είναι δικαιολογημένη, όμως και δύο και τρεις και τέσσερις μήνες να παραμείνουν οι πολίτες στις πλατείες δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα εάν δεν υπάρχουν αιτήματα και πολιτική στόχευση που είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι γενική και αφηρημένη» τόνισε χαρακτηριστικά η γραμματέας του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας τέλος την ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση στις γυναίκες και παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου