Μέχρι και ποδηλάτη είχαν κλέψει μέλη σπείρας με 100 ληστείες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-22, 10:06:29
Μέχρι και ποδηλάτη είχαν κλέψει μέλη σπείρας με 100 ληστείες

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής όμως έβαλε τέλος στη δράση των δύο κακοποιών, συλλαμβάνοντάς τους. Είναι μέλη μεγάλης σπείρας, ενώ η λεία τους ξεκινούσε από τέσσερα ευρώ και έφτανε ακόμη και τις 24.000 ευρώ, με θύματα υπάλληλους πρατηρίων υγρών καυσίμων, υπάλληλους στα διόδια, πεζούς και οδηγούς. 

Πριν από δύο ημέρες στήθηκε μεγάλη και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που εισέβαλλαν σε καταυλισμούς Ρομά στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα, για να περάσουν χειροπέδες τελικά σε έναν 26χρονο και έναν 31χρονο άνδρα. Εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι και ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχουν ταυτοποιήσει ακόμη τέσσερα άτομα, τα οποία είναι μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας και αναζητούνται.

 Η συμμορία φαίνεται πως είχε ξεκινήσει τη δράση της από τις αρχές του 2018. Στόχος των κακοποιών ήταν αρκετοί οδηγοί φορτηγών και άλλων οχημάτων, πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα, όπως επίσης και άτομα που απλώς… περπατούσαν στον δρόμο.  Ενδεικτικό του αδίστακτου χαρακτήρα των δραστών είναι το γεγονός πως είχαν ληστέψει έναν ποδηλάτη απειλώντας τον με όπλο και αφαιρώντας το κινητό του τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και τα προσωπικά του έγγραφα, στις αρχές του Φεβρουαρίου. Το ίδιο διάστημα είχαν ληστέψει και έναν πεζό για μόλις… τέσσερα ευρώ, απειλώντας τον πως θα τον χτυπήσουν αν δεν τους παρέδιδε το τσαντάκι που κουβαλούσε.Στις 27 Απριλίου του 2019 είχαν εισβάλλει σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μάνδρα και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο χτυπώντας τον, προκειμένου να αρπάξουν στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 24.500 ευρώ. Λίγο πριν διαφύγουν έβαλαν ακόμη και… βενζίνη στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν. Τρεις μέρες αργότερα δέκα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν ακόμη ένα πρατήριο και … έδειξαν τις βαριοπούλες, τους λοστούς αλλά και τις ψαλίδες που έφεραν μαζί τους ούτως ώστε να ακινητοποιήσουν τους υπαλλήλους.

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=