ΕΛΛΑΔΑ

Ρευματοκλοπή οδήγησε στην εξιχνίαση 31 διαρρήξεων

ρευματοκλοπή-οδήγησε-στην-εξιχνίαση-31-504755

Ούτε που φαντάζονταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου πού θα κατέληγε η επιχείρηση για την αντιμετώπιση της ρευματοκλοπής που οργάνωσαν σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, καθώς τρεις από τους τέσσερις κατοίκους του χωριού που συνελήφθησαν αποδείχθηκαν… επαγγελματίες διαρρήκτες και ο τέταρτος φυγόποινος!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες ηλικίας 22, 32 και 36 χρόνων επειδή ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους και έναν 34χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Όμως, στις κατοικίες τους βρήκαν ένα κυνηγετικό και ένα αεροβόλο όπλο χωρίς άδειες μαζί με 18 φυσίγγια, τα οποία κατέσχεσαν.

Ο 22χρονος, ο 32χρονος και ο 36χρονος είχαν ακόμη στο… νοικοκυριό τους πλήθος ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, διάφορα εργαλεία και ξύλινα έπιπλα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Σύντομα αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέρος της λείας τους, από 31 διαρρήξεις που είχαν διαπράξει από τις 15 Απριλίου του 2016 ως την σύλληψή τους σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας!

Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και ρευματοκλοπή και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Στις διαρρήξεις συμμετείχαν ακόμη ένας 63χρονος και ένας 27χρονος, οι οποίοι αναζητούνται.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου