ΕΛΛΑΔΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Αμόκ προεκλογικού παλαιοκομματισμού του απερχόμενου δημάρχου»

επιλογή-ευθύνης-αμόκ-προεκλογικού-π-507683

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «επισκευής και ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού και ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου», η παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:

«Στο αμόκ προεκλογικού παλαιοκομματισμού που έχει καταλάβει τον απερχόμενο δήμαρχο, δεν θα μπορούσε να λείψει το πολύπαθο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Και αντί η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο να συνοδευτεί από δημόσια αυτοκριτική για τα σχεδόν πέντε χαμένα χρόνια, συνοδεύτηκε από μια ακόμη κρίση μεγαλείου και από τις συνήθεις, πια, εικόνες χουντικής αισθητικής. Να θυμίσουμε ότι πριν από επτά μήνες ζήσαμε τη φαρσοκωμωδία των …εγκαινίων ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, με τη χαρωπή παρέα να ποζάρει μπροστά από μια ταμπέλα.

Επειδή στις δηλώσεις του ο απερχόμενος δήμαρχος επιχείρησε και πάλι ένα μεγάλο χρονικό «σάλτο» και από το 2008 «προσγειώθηκε» κατευθείαν στο 2019, να του θυμίσουμε, καταρχάς, ότι τα πέντε τελευταία χρόνια του «ανήκουν» καθ’ ολοκληρία. Να του θυμίσουμε, ακόμη, ότι η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη το 2011 που ανέλαβε, βρήκε το έργο της ανακαίνισης του Θεάτρου σταματημένο, γιατί είχαν διαπιστωθεί προβλήματα στη στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού του κτηρίου. Χωρίς χρονοτριβή προκήρυξε διαγωνισμό για την εκπόνηση στατικής μελέτης αποτίμησης και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού. Στις 31-05-2012, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και, στις 30-04-2013, παραλήφθηκε η μελέτη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 02-08-2013, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Δήμους, προκειμένου να προτείνουν για ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ώριμου για άμεση δημοπράτηση, αναπτυξιακού χαρακτήρα έργου. Η πρόταση έπρεπε να υποβληθεί μέσα σε λίγες μέρες, μέχρι τις 30-08-2013. Η προηγούμενη δημοτική αρχή επέλεξε το έργο της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου, με την προοπτική αξιοποίησής του, μάλιστα, και ως Συνεδριακού Κέντρου. Υπήρχε πλήρης ετοιμότητα για το έργο, αφού είχαν ολοκληρωθεί από τον Δήμο όλες οι απαιτούμενες μελέτες και εγκρίσεις. Επιπλέον, ο Π. Σκοτινιώτης εξασφάλισε και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μιχελάκη για το έργο, σε συνάντηση μαζί του, στις 23-08-2013. Είμαστε βέβαιοι ότι η κ. Ζέττα Μακρή, βουλευτής Μαγνησίας και υφυπουργός Υγείας τότε, που ήταν παρούσα στη συνάντηση, στηρίζοντας το αίτημα της δημοτικής αρχής, κάποια ενημέρωση θα τους έχει κάνει.

Τα πράγματα βέβαια ακολούθησαν τους γνωστούς ρυθμούς του ελληνικού κράτους, ήλθαν μετά από λίγους μήνες οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, η αντικατάσταση του κ. Μιχελάκη, λίγες μόλις μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, και από τότε άρχισαν να μετράνε τα χαμένα χρόνια. Χαμένα χρόνια που βαρύνουν αποκλειστικά την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Κι ευτυχώς που στις αρχές του 2014 -όπως αναγνώρισε και ο Κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του στις 29.08.2017-, όταν είχε αρχίσει η προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με στενή συνεργασία της Περιφέρειας και των τότε δημοτικών αρχών Βόλου και Λάρισας, υπήρξε μέριμνα, για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των δύο πόλεων, από το οποίο εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου.

Εννοείται ότι όση σχέση έχουν τα μπρόκολα με τις μπαλαντέζες, άλλη τόση σχέση έχει και ο απερχόμενος δήμαρχος με τον πολιτισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου