ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοί είναι οι Νομοί με τα περισσότερα ατυχήματα

αυτοί-είναι-οι-νομοί-με-τα-περισσότερα-508312

Τα πρωτεία, όπως είναι φυσικό λόγω του πολύ υψηλού αριθμού αυτοκινήτων που κυκλοφορεί, κατέχει ο Νομός Αττικής με συχνότητα ζημιών 8,36% (προς το παρόν δεν έχουμε στη διάθεσή μας περαιτέρω στοιχεία για τον πολυπληθέστερο Νομό της χώρας). Συνεχίζοντας με την ανάλυση της ΕΑΕΕ, στη δεύτερη βλέπουμε την περιοχή της Αχαΐας με 7,03%, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης με 6,74% και 6,68% αντίστοιχα. Παράλληλα, την πρώτη «αρνητική» πεντάδα συμπληρώνει ο Νομός Ζακύνθου με 6,24%.

Η ευρύτερη περιοχή της Κρήτης εμφανίζεται ξανά στα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με ακόμη έναν Νομό, τα Χανιά (5,89%). Με υψηλό δείκτη ατυχημάτων παρουσιάζονται και τα Ιωάννινα, ενώ η πρώτη 10άδα περιλαμβάνει το Ρέθυμνο, τη Χίο και την Εύβοια.

Στον αντίποδα, ο Νομός με τα λιγότερα ατυχήματα είναι ο Νομός Σάμου με συχνότητα ζημιών 3,16%, ακολουθούμενος από το Νομό Λέσβου με 3,74% και το Νομό Έβρου με 3,79%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων αφορά οχήματα ιδιωτικής χρήσης και ακολουθούν τα επαγγελματικά και οι μοτοσικλέτες.

[newsauto.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου