Πατέρας και γιός ολοκλήρωσαν ένα ταξίδι ζωής: 4.300 χλμ σε 11 ημέρες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-16, 11:20:22
Πατέρας και γιός ολοκλήρωσαν ένα ταξίδι ζωής: 4.300 χλμ σε 11 ημέρες

Σε ένα ταξίδι ζωής που θα ζήλευαν να κάνουν με τους γιούς τους πολλοί πατεράδες, ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο 13χρονος γιος του Γιώργος, ταξιδεύοντας στην σέλα μιας μοτοσυκλέτας HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 ADV SPORT, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ζεύξη δυο ευρωπαϊκών ακρωτηρίων, στο πλαίσιο του ταξιδιού “2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”.

Οι δυο Έλληνες αναβάτες ξεκίνησαν στις 18/4/2019 από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, και μετά από 11 ημέρες ταξιδιού και 4.300 χλμ. προσέγγισαν το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης. Καθοδόν προς το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας, πέρασαν (κοντά στην πόλη Rovaniemi της Φιλανδίας) από το γεωγραφικό σημείο όπου διέρχεται ο Αρκτικός Κύκλος (66° 33΄ 38΄΄).

Το ταξίδι τους “2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE” ήταν μια συναρπαστική περιπέτεια δρόμου, μ’ ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό μήνυμα. Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης μαζί με τον γιο του Γιώργο, όχι μόνο ένωσαν δύο από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά ακρωτήρια οδηγώντας μια HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 ADV SPORT, αλλά ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο το δέσιμο μεταξύ πατέρα και γιου, με μια μοναδική συλλογή κοινών εμπειριών. Ήταν ταξιδευτές στην ίδια σέλα της ζωής…

 Ο δρόμος μέχρι τo βορειότερο σημείο της Ευρώπης μπορεί να ήταν γεμάτος μοναδικές εικόνες και δυνατά συναισθήματα για τους δυο αναβάτες της HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 ADV SPORT, όμως, οι καιρικές συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καθοδόν για το ακρωτήριο Nordkapp ήταν αρκετές δύσκολες. Από 2 C ως -12 C κυμαίνονταν οι ημερήσιες θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή της χιονισμένης Λαπωνίας. Παρόλα αυτά, οι δυο αναβάτες και η μοτοσυκλέτα τους κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτήν την πραγματικά «παγωμένη» αποστολή και να αντικρίσουν τη διάσημη υδρόγειο σφαίρα του Nordkapp.   

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=