ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική συστράτευση ζήτησε ο πρωθυπουργός

εθνική-συστράτευση-ζήτησε-ο-πρωθυπου-436212

Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει τις οφειλές της έναντι των δανειστών της και το 2012 θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, το 2012 θα μπούμε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης» σημείωσε.

Μιλώντας σε σύσκεψη των τοπικών φορέων της Αργολίδας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στην καθολική απαίτηση της κοινωνίας για να σώσουμε τη χώρα πρέπει να συμβάλει όχι μόνον η Αντιπολίτευση, αλλά και η αυτοδιοίκηση, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο κάθε πολίτης.

«Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί κι αυτό δεν αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα αλλά κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας μας και κάθε πολίτη που πρέπει να απαιτεί να γίνονται τα πράγματα διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να σώσουμε την χώρα και να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

«Είμαστε όλοι εδώ σε μια προσπάθεια κοινή του ελληνισμού και δίνουμε τη μάχη», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα ετών και βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο έτος».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να έχουμε πλεονάσματα, να υπάρξει ανάπτυξη να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς και στον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η μέχρι τώρα προσπάθεια έχει αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στη μείωση μέσα σε ένα χρόνο του ελλείμματος κατά πέντε μονάδες, κάνοντας λόγω για «μεγάλο επίτευγμα».

«Το έλλειμμα είναι αιτία διόγκωσης του χρέους είναι ο λόγος για τον οποίο οι αγορές διατυπώνουν επιφυλάξεις, ο λόγος για τον οποίο εξαρτώμαστε από τους εταίρους μας» είπε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους.

Στην επίσκεψή του στην Αργολίδα ο κ. Παπανδρέου συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο τόσο οικονομικής ανάπτυξης όσο και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας μιας περιοχής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου