ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ για τον Κουφοντίνα

ο-ρουβίκωνας-επιτέθηκε-στην-οικία-του-511652

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνο στην οικία του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Οι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

Η ανάρτηση του κ. Πάιατ για την επίθεση

Με ανάρτηση στο Twitter ο κ. Πάιατ σχολίασε την εις βάρος της οικίας του επίθεση ως εξής:

Kalimera, I woke up to more childish vandalism this morning outside the residence and will continue to work with Greek authorities to punish the culprits according to law. Destruction of property is not peaceful protest.

Με ανάρτησή τους στo Ιndymedia ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου