ΕΛΛΑΔΑ

Θα γεμίσουν τα νησιά οι ξένοι τουρίστες

θα-γεμίσουν-τα-νησιά-οι-ξένοι-τουρίστε-438995

Μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν των τελευταίων ετών αναμένεται να έχει φέτος η χώρα μας, με τα στατιστικά στοιχεία για το μήνα Απρίλιο αλλά και το τετράμηνο που μας πέρασε, να παραπέμπουν σε εκρηκτική αύξηση των αφίξεων.

Με τις αγορές της Τυνησίας και της Αιγύπτου να είναι κλειστές και την γειτονική Τουρκία να παρουσιάζει υπερπληρότητα σε όλα σχεδόν τα τουριστικά θέρετρα, φαίνεται ότι η χώρα μας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πολλούς Ευρωπαίους και όχι μόνο.

Η τουριστική σεζόν, η οποία βρίσκεται πλέον προ των πυλών, θα είναι -όπως όλα δείχνουν- πολύ καλή.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις στα μεγάλα ελληνικά αεροδρόμια το τελευταίο τετράμηνο αλλά και ειδικά τον μήνα Απρίλιο, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αύξηση.

Χαρακτηριστικά, η άφιξη των διεθνών αφίξεων από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο στα κύρια αεροδρόμια της χώρας αγγίζει το 5,60% με 1.150.000 τουρίστες να έχουν επισκεφτεί τη Ελλάδα, ενώ μόνο τον μην Απρίλιο φτάνει το 24,04% με πάνω από 540.000 τουρίστες.

Η μεγαλύτερη, δε, αυξητική τάση καταγράφεται στους επισκέπτες από την Αγγλία , την Ιταλία, Ρωσία, την Γερμανία, το Ισραήλ, την Γαλλία και την Τουρκία.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό της αύξησης των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Κω που φτάνει το 607,57% στο 4μηνο, ενώ τον μήνα Απρίλιο αγγίζει το 537,44%.

Τεράστια άνοδος παρατηρείται και στα αεροδρόμια της Ζακύνθου με ποσοστό 504,12% τον Απρίλιο και 521,22% το τετράμηνο. Ακόμα, στη Ρόδο η άνοδος των αφίξεων ξεπέρασε το 133,00% τον Απρίλιο και το 119,18% το τετράμηνο.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου