ΕΛΛΑΔΑ

Επνιξε την εν διαστάσει σύζυγό του στη μπανιέρα και σκηνοθέτησε αυτοκτονία

επνιξε-την-εν-διαστάσει-σύζυγό-του-στη-519949

Την εσχάτη των ποινών αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στην Πάτρα, για το έγκλημα που διέπραξε 45χρονος τον Μάιο του 2015, όταν έπνιξε τη γυναίκα του στη μπανιέρα και προσπάθησε να σκηνοθετήσει δήθεν απόπειρα αυτοκτονίας του.

Το έγκλημα έγινε στο σπίτι της άτυχης γυναίκας στην Αγυά, ενώ οι λεπτομέρειες για τον φόνο της σερβιτόρας στο επάγγελμα από τη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν αποτροπιασμό στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το θύμα επέστρεψε σπίτι της έπειτα από έκκληση του γιου της, καθώς το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Για κακή της τύχη, επέστρεψε στο διαμέρισμα σε ώρα που ο 14χρονος γιος της έλειπε. Ο 45χρονος την έσυρε στο μπάνιο από τα μαλλιά, την έδεσε με χειροπέδες γέμισε την μπανιέρα και την έπνιξε.

Ο 14χρονος γιος αντίκρισε τη νεκρή μητέρα του

Οταν ο γιος της οικογένειας θέλησε να μπει στο σπίτι, επιστρέφοντας από τη γιαγιά του, αυτό ήταν αδύνατο, καθώς ο πατέρας είχε κλειδώσει την πόρτα από μέσα και είχε αφήσει το κλειδί στην κλειδαριά. Ο 14χρονος κάλεσε σε βοήθεια την αδερφή του πατέρα του, η οποία επιχείρησε να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα του δράστη και του θύματος. Αμέσως κάλεσε κλειδαρά που άνοιξε την πόρτα.

Ο γιος και η αδερφή του δράστη αντίκρισαν ένα μακάβριο έγκλημα. Ο 45χρονος αφού έπνιξε την γυναίκα του την μετέφερε στο κρεβάτι, ενώ ο ίδιο αυτοτραυματίστηκε με χρήση λεπίδων από ξυραφάκι προκειμένου να δώσει την εντύπωση πως προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ο άνδρας μετήχθη στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Η ζήλια τον οδήγησε στο έγκλημα

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άνδρας είχε ξεσπάσματα θυμού και βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της συζύγου του. Φαίνεται πως ο 45χρονος δράστης την είχε ξυλοκοπήσει τέσσερις φορές στο παρελθόν. Η πολιτική αγωγή ισχυρίστηκε πως ο άνδρας ήθελε να ασκεί εξουσία στο θύμα, ενώ παλιότερα είχε φτάσει κοντά στο έγκλημα, καθώς είχε προσπαθήσει να την σκοτώσει φιμώνοντάς τη με ένα μαξιλάρι.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ζητήθηκε να ληφθεί υπόψη του δικαστηρίου το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής κάτι που δεν έγινε δεκτό και επέβαλε ισόβια κάθειρξη. Από τα επιχειρήματα των συνηγόρων του δράστη προέκυψε πως ο 45χρονος ζήλευε παθολογικά και αδυνατούσε να υπομείνει το γεγονός πως η σύζυγός του ήθελε να βγαίνει τα βράδια, κάτι που τον οδήγησε στο έγκλημα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου