ΕΛΛΑΔΑ

16χρονος με πλαστά 20ευρα εξαπατούσε μαγαζιά

16χρονος-με-πλαστά-20ευρα-εξαπατούσε-μαγ-522986

Το ένα μετά το άλλο «επισκεπτόταν» τα καταστήματα στην περιοχή Γενισέα της Ξάνθης ένας ανήλικος παραχαράκτης και προσπαθούσε να κάνει αγορές πληρώνοντας με πλαστά χαρτονόμισμα των 20 ευρώ! Σε δυο περιπτώσεις τα κατάφερε, όχι όμως και στην τρίτη προσπάθειά του που οδήγησε στην σύλληψή του..

Ο 16χρονος Έλληνας πήγε δυο φορές στην ίδια επιχείρηση, το μεσημέρι και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αγόρασε μια σειρά από προϊόντα και πλήρωσε με τέσσερα παραχαραγμένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Δεν γνώριζε, όμως, ότι οι αστυνομικοί του τμήματος Αβδήρων είχαν αρχίσει να τον αναζητούν μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη μιας άλλης επιχείρησης, που αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ με το οποίο επιχείρησε να πληρώσει ήταν κίβδηλο με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη την Κυριακή και στην κατοχή του βρέθηκαν άλλα δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με αυτά που είχε δώσει στα καταστήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ και οι γονείς του κατηγορούνται για την πλημμελή εποπτεία του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου