ΕΛΛΑΔΑ

Δε δέχομαι τη συγγνώμη του, ας τον κρίνει ο Θεός, λέει ο πατέρας της 8χρονης

δε-δέχομαι-τη-συγγνώμη-του-ας-τον-κρίνε-526671

Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας στο άκουσμα της ποινής του 54χρονου, ο οποίος χθες το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Φυλακή πρέπει να μπει. Είναι να γλιτώσει με αυτό που μας έκανε; Για πείτε μου εσείς; Στα καλά καθούμενα να έρθει η σφαίρα από το άλλο χωριό 600 μέτρα και να έρθει στο σπίτι μας; Δεν είναι δυνατόν! Δε μπορεί να το συλλάβει το μυαλό μου. Δεν τη δέχομαι τη συγγνώμη. Δεν παραδόθηκε, κρύφτηκε, έβαλε το πιστόλι να το κρύψουν. Για αυτό να πάει για κακούργημα. Ο Θεός ας τον κρίνει. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Την ίδια ώρα, η μητέρα της μικρούλας, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της, απαντά συντετριμμένη στα τηλέφωνα που δέχεται από φίλους και συγγενείς.

«Είναι σε κώμα. Τη χαϊδεύω, τη φιλάω, την κοιτάζω…τι να καταλάβει το παιδί, είναι σε κώμα. Αυτό που έγινε θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες. Προσεύχομαι για το παιδί μου να γίνει καλά! Τι να πω, τι να πω άλλο…».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την αδέσποτη σφαίρα

Η απολογία του 54χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου που έριξε την μοιραία σφαίρα και τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία ανήμερα του Πάσχα κράτησε τρεισήμισι ώρες. Η ανακρίτρια Θήβας του επέβαλλε περιοριστικούς όρους. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μην επισκεφθεί μέχρι τη δίκη το σπίτι στο Λεοντάρι για τη δική του ασφάλεια.

Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος

Ο 54χρονος που αντιμετωπίζει κατηγορία κακουργηματικής πράξης, όπως η πρόκληση μη σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης, δεν κρίθηκε ότι συντρέχει κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό ή να επαναλάβει παρόμοια πράξη και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο. Σύμφωνα με την απόφαση της ανακρίτριας Θηβών και του εισαγγελέα, οι τρεις περιοριστικοί όροι που τέθηκαν στον κατηγορούμενο είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μην επισκεφθεί και πάλι την περιοχή όπου εξελίχτηκαν τα συγκεκριμένα γεγονότα, δηλαδή τις Θεσπιές και το Λεοντάρι.

Σε ό,τι αφορά τη σιωπή του στο μεσοδιάστημα των ερευνών, ο 54χρονος την απέδωσε στον πανικό του και στην προσπαθειά του να κερδίσει χρόνο, προσθέτοντας πως στη συνέχεια διευκόλυνε τους αστυνομικούς στην εξεύρεση του όπλου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε την συντριβή του για την εξέλιξη αυτή και την αγωνία του «να γίνει καλά η μικρή Αλεξία», ενώ ισχυρίστηκε πως «ούτε καν μου είχε περάσει από το μυαλό, ότι θα μπορούσε με έναν τέτοιο πυροβολισμό να προκληθεί τέτοιο ατύχημα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο πυροβολισμός έγινε από απόσταση που πλησιάζει τα 500 μέτρα, γεγονός το οποίο αποτέλεσε και οδηγό στις αστυνομικές έρευνες για να φτάσουν μέχρι την αποκάλυψη του δράστη, ο οποίος παραδέχτηκε τους πυροβολισμούς. Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια στη Θήβα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μάλιστα βάσει ενός οργανωμένου σχέδιου από την πλευρά των αστυνομικών, καθώς χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η πίσω πόρτα στο κτίριο της ΑΔ στη Θήβα όπου κρατούνταν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την 8χρονη Αλεξία που βρίσκεται ακόμη στην εντατική κλινική και παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή, οι γιατροί θεωρούν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να κερδίσει αυτή τη μάχη, κάτι που άλλωστε τονίζει και το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα και στο οποίο σημειώνεται πως «η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/ μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».

[eleftherostypos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου