ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί Πάτρας: Δεν ανεχόμαστε άλλο τα ακραία κρούσματα βιαιοπραγίας στα νοσοκομεία

γιατροί-πάτρας-δεν-ανεχόμαστε-άλλο-τα-529123

Για «αυξανόμενα περιστατικά σωματικής βίας» εναντίον ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της περιοχής κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Δηλώνει πως καταδικάζει απερίφραστα το επεισόδιο βανδαλισμών από δύο εισβολείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», με πρόκληση μικροτραυματισμών σε εργαζόμενους.

Παράλληλα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το συμβάν στο χειρουργικό ιατρείο του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου του Ρίου, όπου φρουρούμενος ασθενής απέσπασε το όπλο από έναν αστυνόμο και έδωσε τέλος στη ζωή του, σημειώνοντας πως «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα από τη σφαίρα που εξοστρακίστηκε μέσα στον χώρο του ιατρείου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δύο ειδικευόμενων ιατρών».

Πέρα από τη θλίψη του για το περιστατικό, ο σύλλογος καταθέτει και τον προβληματισμό του για το θέμα της συνοδείας και του χειρισμού ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα, για το οποίο επισημαίνει πως πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε κάθε εργαζόμενο που έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Δεν ανεχόμαστε καμία μορφή βίας (λεκτική ή σωματική) σε βάρος εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας με διαρκή παρουσία σε 24ωρη βάση του προσωπικού ασφαλείας στις γενικές εφημερίες των νοσοκομείων, ιδιαίτερα στους χώρους διαλογής και διακίνησης ασθενών» υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Επιπλέον, επανέρχεται στο αίτημά του προς το υπουργείο Υγείας να υλοποιήσει σχέδιο δράσης κατά της βίας στα Νοσοκομεία, τονίζοντας πως «είναι ευθύνη της πολιτείας να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας με άμεσα μέτρα ενίσχυσης της φύλαξης στα νοσηλευτικά ιδρύματα και αναβάθμισης της προστασίας του προσωπικού που εργάζεται στα Νοσοκομεία και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτά».

[naftemporiki.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου