ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του 54χρονου που τραυμάτισε με μπαλωθιά την 8χρονη

πώς-έφτασε-η-ελ-ασ-στη-σύλληψη-του-54χρον-529847

Οι προσαγωγές υπόπτων, η χαρτογράφηση του σημείου όπου βρέθηκε χτυπημένη η μικρή Αλεξία, η «αναπαράσταση» των αστυνομικών και οι κάλυκες που εντοπίστηκαν, τελικά, σε γλάστρα σπιτιού όπου γινόταν γλέντι την Κυριακή του Πάσχα, οδήγησαν στη σύλληψη του 54χρονου άνδρα, ο οποίος ομολόγησε πως έριχνε… μπαλωθιές την Ανάσταση στις Θεσπιές Θήβας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η 8χρονη σε κοντινό σπίτι.

Ο δράστης είχε κρύψει το όπλο κάτω από δεξαμενή πετρελαίου στο σπίτι του στο Περιστέρι, υπό το φόβο της σύλληψης και του εντοπισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς αρχικά χαρτογράφησαν το σημείο όπου βρισκόταν η 8χρονη Αλεξία όταν δέχθηκε τη βολίδα στο κεφάλι και επιχείρησαν να σχηματίσουν μια ακτίνα «ρολόι» γύρω από το σημείο στο οποίο έπεσε αιμόφυρτη. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, καθόταν στο έδαφος ενώ είχε ακουμπήσει στον τοίχο του σπιτιού της. Αυτομάτως, οι αστυνομικοί απέκλεισαν ερευνητικά τις 180 μοίρες που ήταν πίσω της, όπως επίσης και τις 45 μοίρες αριστερά της όπου υπήρχε σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα «τεταρτημόριο» της ακτίνας γύρω από τη μικρή Αλεξία. Δεδομένου ότι η σφαίρα προήλθε από περίστροφο 357 Μάγκνουμ, οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι το βεληνεκές του είναι περίπου στα 500 μέτρα και προσπάθησαν να βρουν τα επίμαχα σπίτια… γλεντιού που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη απόσταση.

Αρχικά κάλεσαν για κατάθεση αρκετούς ιδιοκτήτες, ανάμεσα στους οποίους και ο 54χρονος, μετέπειτα βασικός ύποπτος, ο οποίος αρχικά δήλωνε άγνοια, καθώς ο ίδιος συμμετείχε σε γλέντι που γινόταν σε γειτονικό από το δικό του σπίτι. Αρκετά από τα σπίτια που επισκέφθηκαν οι αστυνομικοί ήταν κλειστά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Οι αστυνομικοί, κάνοντας έρευνες σε αυλές σπιτιών, κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν κάλυκες από το επίμαχο περίστροφο σε γλάστρα του σπιτιού στο χωριό Λεοντάρι που γινόταν το γλέντι στο οποίο συμμετείχε ο 54χρονος άνδρας. Οι κάλυκες ήταν από περίστροφο 357 Μάγκνουμ και μία τέτοια βολίδα ήταν αυτή που έβγαλαν οι γιατροί από το κεφάλι της 8χρονης Αλεξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτομάτως ο 54χρονος κατέστη βασικός ύποπτος, λόγω της τροχιάς που διέγραψε η βολίδα, αλλά και του βεληνεκούς του συγκεκριμένου όπλου.

«Δεν κατάλαβα»

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν έριχνα μπαλωθιές», είχε καταθέσει αρχικά ο 54χρονος βασικός ύποπτος στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς όταν είχε κληθεί την πρώτη φορά. Στη συμπληρωματική του κατάθεση, όμως, παραδέχθηκε ότι το έκανε όταν οι αστυνομικοί τού παρέθεσαν τα στοιχεία ενοχής του. Μάλιστα, ομολόγησε ότι είχε κρύψει το επίμαχο περίστροφο στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του στην Αθήνα. Λίγο αργότερα φέρεται δήλωσε μετανιωμένος στους αστυνομικούς και ότι φοβήθηκε την κατακραυγή του κόσμου. «Δεν κατάλαβα ότι το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου σφαίρα. Φοβήθηκα και δεν πήγα στην Αστυνομία.

Εκείνη τη μέρα πυροβολούσαν όλοι λόγω του Πάσχα. Εριχναν μπαλωθιές και βεγγαλικά. Ναι, έριχνα και εγώ. Εριξα πρώτα με καραμπίνα και μετά με το περίστροφο. Οταν έμαθα τι έχει γίνει, έδωσα το περίστροφο σε συγγενείς και το πήγαν στο σπίτι στην Αθήνα». Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, είπε στους αστυνομικούς πως ο ίδιος έκανε το ταξίδι και μετέφερε το όπλο στην Αθήνα, χωρίς να πει από πού το προμηθεύτηκε. Ακόμη ένα στοιχείο που παρέθεσε στους αστυνομικούς απαντώντας στις ερωτήσεις τους ήταν πως στο γλέντι συμμετείχε και ένας απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, λέγοντάς τους πως δεν πυροβόλησε.

Σημειωτέον, δε, ότι το όπλο εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και χθες μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να συγκριθεί με τη βολίδα που έβγαλαν οι γιατροί από το κεφάλι της 8χρονης και τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στο χώρο του γλεντιού. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης έδειξαν χθες πως ήταν το ίδιο όπλο από το οποίο προκλήθηκε ο τραυματισμός της μικρής Αλεξίας. Ο 54χρονος κρατήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα, αρχικά κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο η κατηγορία μετά την ταυτοποίηση του όπλου μετατράπηκε σε βαριά σωματική βλάβη. Ο κατηγορούμενος έχει εξοχικό σπίτι στο Λεοντάρι και συμμετείχε σε γλέντι στο οποίο τον είχε καλέσει γείτονάς του. Ο 54χρονος φορτηγατζής διατηρεί και πρατήριο υγρών καυσίμων στον Αγιο Στέφανο που λειτουργούν τα παιδιά του.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου