ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

πρωτομαγιά-δεμένα-τα-πλοία-στα-λιμάνι-531982

Μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύτηκαν την αργία της Πρωτομαγιάς για να επεκτείνουν το… Πάσχα και να καθίσουν περισσότερες ημέρες, όχι όμως όσοι αποφάσισαν να επισκεφθούν κάποιο νησί, αφού τα πλοία θα την Τετάρτη θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Η συμμετοχή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην καθιερωμένη απεργία της Πρωτομαγιάς θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας και γι αυτό οι περισσότεροι που πέρασαν Πάσχα σε νησί θα πρέπει να επιστρέψουν σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου